Grad NOVSKA Službene stranice

Damir Bukvić – novi predsjednik pčelarske udruge

Damir Bukvić – novi predsjednik pčelarske udruge "Metvica"

Godišnja izborna skupština pčelarske udruge "Metvica" Novska održana je u subotu 20. veljače u Društvenom domu u Brestači, a skupštinu je otvorio dosadašnji predsjednik udruge Zdenko Jakubek. Skupštini je nazočio gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, pročelnica Eva Đurić, te brojni pčelari i gosti iz Dvora, Kutine i Daruvara. U radno predsjedništvo izabrani su Željko Đurić, Zdenko Jakubek i Zoran Zekić. Željko Đurić preuzeo je predsjedavanje skupštinom, te se zahvalio svim članovima na ukazanom povjerenju. 

Izvješće o radu u protekloj godini pročitao je Zdenko Jakubek, koji je istaknuo projekt pčelarske škole koju je uspješno završilo 42 polaznika, te se ovim putem zahvalio gradonačelniku na financijskoj potpori od 30 tisuća kuna kojima su doprinijeli u ostvarenju ovog pothvata. Požalio se kako mali broj ljudi, uvijek u istom sastavu, sudjeluje na sastancima udruge, te je dodao kako se nada da će se ta praksa promijeniti s novim rukovodstvom. U Topuskom su na temelju 19 uzoraka osvojili 9 zlatnih medalja, 6 srebrnih i ostalo su brončane medalje.

Za novog predsjednika Udruge predložen je i jednoglasno izabran Damir Bukvić, koji se zahvalio svima na ukazanom povjerenju, dodavši kako će ove godine pokušati uvesti reda kod dolaska na pašu, te je svima zaželio zdrave pčele i uspješnu mednu godinu. 

Upravni odbor Udruge donio je odluku da dugogodišnjem predsjedniku Zdenku Jakubeku, povodom 16 godina predanog rada, u znak zahvale dodijele poklon, koji mu je uručio novi predsjednik Damir Bukvić.

"Novom predsjedniku i vodstvu želim puno uspjeha u radu, a Grad Novska će vam kao i do sada pomagati u okviru svojih mogućnosti, što je i vidljivo jer smo u ovom kratkom periodu napravili velike stvari, dodijeljen vam je prostor, a i omogućeno vam je provođenje obrazovanja pčelara, najkvalitetniji program koji je proveden unutar udruge" – rekao je gradonačelnik čestitavši Zdenku Jakubeku što je jedan veliki dio svog života dao za napredak ove Udruge.