Grad NOVSKA Službene stranice

Grad Novska među gradovima koji otvaraju nova radna mjesta

Grad Novska među gradovima koji otvaraju nova radna mjesta

(PRIKAZ PREUZET IZ "VEČERNJEG LISTA)

Grad Novska našao se na karti gradova Hrvatske koji otvaraju nova radna mjesta. Prema pisanju Večernjeg lista, u zemlji je 321.000 nezaposlenih, otpuštanje radnika u nekim kompanijama još nije gotovo, velik broj tvrtki propada, ali ipak, ohrabrujući je podatak da se uočavaju promjene na tržištu rada jer se usporedno, iako u puno slabijem intenzitetu, otvaraju nova radna mjesta. Otvaraju se novi trgovački lanci, investira se u farmaceutskoj industriji i turizmu, poslovne zone postaju sve bolji okidač za proizvodna ulaganja, a nova radna mjesta najavljuju i tvrtke koje su dobile novac iz fondova EU.  
Zadatak je svakog gradonačelnika stvoriti preduvjete da ulagači budu zainteresirani piše dnevni list, a Novska se nalazi među nekoliko velikih gradova u Hrvatskoj u koji dolaze investitori, a to znači i otvaranje novih radnih mjesta. Važna je dobra opremljenost komunalne infrastrukture u poduzetničkoj zoni, a Novska se može  pohvaliti jednom od četiri najperspektivnije zone u Hrvatskoj.  U posljednjih dvadesetak mjeseci gradska uprava je privukla tri investitora u Poduzetničku zonu Novska. Jedna od vodećih tvrtki za proizvodnju kompozitnog kamena „Terastone“ potpisala je nedavno predugovor s Gradom Novska, ukupne vrijednosti 105 milijuna kuna  i u ovoj godini planira otvaranje oko 100 novih radnih mjesta. 
Predugovor su potpisali gradonačelnik Vlado Klasan i direktor tvrtke "Terastone Croatia" Goran Rešić. Tvrtka "Terastone Croatia" bavi se proizvodnjom kompozitnog prirodnog kamena najnovijom tehnologijom "dekor". Pogon tvrtke gradit će se u Poslovnoj zoni Novska, a realizacijom investicije osigurat će se u prvoj fazi otvaranje 85 novih radnih mjesta s mogućnošću daljnjeg zapošljavanja. Radovi će započeti koncem lipnja ove te završiti na proljeće iduće godine. Po završetku prve faze radna mjesta u novoj će tvornici naći 85 osoba, a najavljuje se da će izgradnjom svih pet proizvodnih linija u tvornici posao naći 300 radnika. Za proizvodnju prirodnog kompozitnog kamena koristit će se kvarcni pjesak iz nedalekog Lipika te cement našičke cementare, a 95 posto gotove robe namijenjeno je izvozu.
Inače, "Terastone Croatia" je u vlasništvu talijanske tvrtke Breton. Nakon potpisivanja predugovora Goran Rešić je zahvalio gradskoj upravi Novske koja je učinila sve da u rekordnom roku osigura dozvole i rješenja, što pokazuje da se i u Hrvatskoj brzo mogu odraditi svi poslovi vezani uz proizvodne investicije. 
Novska s poduzetničkom zonom smještenom između željezničkog kolodvora i autoceste idealna je lokacija za izgradnju gospodarskih subjekata, napominje Rešić. "Terastone Croatia" je najavio instalaciju svoje najnovije mehanizacije pa će novljanska tvornica biti i ogledna za buduće kupce. Mi se nadamo da će ova investicija biti zamašnjak za dolazak drugih tvrtki, pogotovo iz regije Veneto, odakle je "Terastone", rekao je gradonačelnik Novske Vlado Klasan. Najavio je i daljnja ulaganja u Poduzetničku zonu odnosno gradnju industrijskog kolosijeka. Također je zahvalio kako svojim najbližim suradnicima na realizaciji ovog projekta, tako i programskim partnerima. 
Bez ulaganja u poduzetničku zonu i dobre promocije nema niti ozbiljnih ulagača, rekao je gradonačelnik Klasan, stoga nam je drago kada se jedan mali grad poput Novske uvrsti na kartu gradova Hrvatske,  među one koji otvaraju nova radna mjesta i koji privlače ozbiljne investitore. I dalje će ova gradska uprava ulagati sve napore kako bi se privuklo što više investitora, jer Novska svojim geografskim položajem pruža niz mogućnosi i pogodnosti za ulaganju u poduzetničku zonu- naglasio je gradonačelnik.