Grad NOVSKA Službene stranice

Potpisivanjem ugovora završen II. krug natječaja sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije

S građanima koji su ostvarili ovo pravo Ugovor je potpisao gradonačelnik Vlado Klasan, uz prisustvo Eve Đurić, pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam i fondove Europske unije.

U II. krugu Natječaja pravo na sufinanciranje ostvareno je za svih 14 prijavljenih kućanstava, a ugovori su potpisani s 12 kućanstava po kojima će biti ugrađeno 18 sustava obnovljivih izvora energije. Inače, kroz sufinanciranje ugradnje obnovljivih izvora energije bespovratna sredstva u prvom krugu ugovore je potpisalo 6 obiteljskih kućanstava za 9 sustava.


Grad Novska  je uključen u Program energetske obnove u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost a od 2014. godine provode se programi energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama i korištenje obnovljivih izvora energije. Od strane Fonda odobrena su bespovratna sredstva od milijun kuna po svakom programu, a kroz sufinanciranje mjera energetske učinkovitosti bit će obnovljeno 17 obiteljskih kuća na području Grada.


Kako bi se sva raspoloživa sredstva iskoristila, bio je raspisan i treći krug natječaja koji je završio 28. veljače i na koji je pristiglo 12 prijava za 14 sustava obnovljivih izvora energije. Sve u svemu, na području Grada Novske kroz provedbu ovih mjera bit će ugrađeno 2 milijuna kuna bespovratnih sredstava.