Grad NOVSKA Službene stranice

Gradonačelnik i veleposlanik razgovarali o gospodarskoj suradnji između Novske i Republike Indonezije

Gradonačelnik i veleposlanik razgovarali o gospodarskoj suradnji između Novske i Republike Indonezije

Gradonačelnik Vlado Klasan, na poziv veleposlanika Republike Indonezije, početkom listopada prisustvovao je prijamu, koji je održan u povodu Dana neovisnosti Republike Indonezije. Njegova Ekscelencija, veleposlanik Agus Sardjana, prihvatio je gradonačelnikov uzvratni poziv te je prisustvovao Svečanoj sjednici koja se održala u povodu Dana Grada Novske. Veleposlanik i gradonačelnik nastavljaju njegovati prijateljske odnose te su, u srijedu, 4. listopada održali radni sastanak s ciljem proširenja daljnje suradnje između Grada Novske i Republike Indonezije.

Veleposlanik je izjavio da sa svojim kolegama veleposlanicima često spominje Novsku, jer je to mali Grad sa puno potencijala, te bi nam svakako došao u ponovni posjet. Veliki interes veleposlanik je iskazao za suradnju u metalnoj industriji, u čemu kod nas prednjači tvrtka Metaflex, no instovremeno je izrazio bojazan jer su sa ulaganjem dosada imali loša iskustva, a isto tako je spomenuo i problem s administracijom koja predstavlja veliku kočnicu za sve potencijalne investitore. 

Gradonačelnik je izjavio kako ga posebno raduje što se pobudio interes za ulaganjem u Novsku, te je veleposlaniku naglasio kako je Gradska uprava svim dosadašnjim ulagačima bila 24 sata na raspolaganju, te je naveo primjer dobivanja građevinske dozvole za samo jedan dan, što je oduševilo veleposlanika. "Ne možemo znati u kojem će se pravcu ovo razviti, ali vjerujem da jedan mali pogon ili investicija u naš Grad od strane jedne tako moćne zemlje, može uvelike pridonijeti razvoju gospodarstva u Novskoj"- rekao je gradonačelnik.