Grad NOVSKA Službene stranice

Započela izgradnja pješačkog mosta u Rajiću vrijedna oko 630 tisuća kuna

Započela izgradnja pješačkog mosta u Rajiću vrijedna oko 630 tisuća kuna

Mještani prigradskog naselja Rajić, kao i putnici namjernici, već dugi niz godina svjedoče potrebi izgradnje pješačkog mosta u Rajiću. Naime, u tom naselju gravitira veliki broj djece koja upravo tim putem idu u Osnovnu školu Rajić, kao i veliki broj vjernika u crkvu sv. Tome apostola u Rajiću. Nakon niza godina, koliko se čekalo na riješenje ovog problema, napokon je započela realizacija projekta. Izvedbu radova pješačkog mosta u Rajiću preuzela je novljanska tvrtka "Big Boys gradnja" iz Brestače, čiji djelatnici užurbano rade kako bi mještani  napokon imali dostojne uvjete.

Radove su u utorak, 20. prosinca obišli gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan i direktor novljanske komunalne tvrtke "Novokom" Vinko Debeljak. "Promet na kolnom mostu je sužen tako da će ovaj pješački most uvelike olakšati pješačku komunikaciju u samom naselju" – izjavio je direktor novljanske komunalne tvrtke "Novokom" Vinko Debeljak, koji je također pozdravio konačni početak radova na izgradnji ovog pješačkog mosta u prigradskom naselju Rajić.

Vrijednost radova je oko 630 tisuća kuna, do kraja godine planirano je i postavljanje konstrukcije, a završni radovi biti će obavljeni odmah nakon Nove Godine. "U duhu naše programske odrednice ,da se na svim područjima Grada Novske stvore adekvatni uvjeti za život, odrađen je i ovaj projekt kako bi mještani Rajića, posebice oni najmlađi koji tim putem idu u školu, pješačili bez opasnosti za vlastiti život" – rekao je gradonačelnik Vlado Klasan, dodavši kako će se Gradska uprava na ovaj način pobrinuti da mještani imaju sigurnosne uvjete kakvi i dolikuju.