Grad NOVSKA Službene stranice

LOKALNI IZBORI 2021.

NOVOSTI

REZULTATI IZBORA – Marin Piletić ponovo izabran za gradonačelnika Novske u prvom krugu

REZULTATI IZBORA – Marin Piletić ponovo izabran za gradonačelnika Novske u prvom krugu

Marin Piletić (HDZ-HSS) s 3.009 glasova (63,72%) ponovno je izabran za gradonačelnika Novske u prvom krugu, nadmoćno pobijedivši Vladu Klasana (DLS-DP) s 1.148 glasova (24,31%) i Valentinu Opić (SDP-HNS) s 384 glasa (8,13%), objavljeno je na stranicama DIP-a 17. svibnja u 05:00 sati.

Prema podacima, Marin Piletić (HDZ-HSS) pobijedio je na svim biračkim mjestima i s više glasova nego 2017. godine. Od 10.828 glasača koji su mogli dati svoj glas, glasovanju je pristupilo njih 4722, odnosno 43,61%.

"Pobjeda je ovo rada, upornosti, energije, odlučnosti i ozbiljnosti. Ova potvrda svakako veseli, laska, ali i obavezuje, da s takvim istim tempom, s još više žara, s još više ljubavi prema svom gradu nastavimo do 2025. Hvala svim Novljankama i Novljanima koji su izašli na ovaj praznik demokracije, dali svoje glasove i odlučili u kojem smjeru ide Novska u sljedeće četiri godine", izjavio je Marin Piletić, gradonačelnik.

TONSKI PRILOG: Marin Piletić

 

Objavljeni su i rezultati za izbor članova Gradskog vijeća Grada Novske, gdje su HDZ-HSS ostvarili 10 mandata, DLS-DP 3, SDP-HNS i HSP-HSU-MOST svaki po 1 mandat:

 

Na izborima za župana u SMŽ, rezultati su sljedeći:

 

 

Jasenovac

 


Lipovljani