Grad NOVSKA Službene stranice

JAVNI NATJEČAJ ZA ZAKUP JAVNIH POVRŠINA ZA POSTAVLJANJE ŠTANDOVA ZA PRIGODNU PRODAJU I ZABAVNIH RADNJI POVODOM MANIFESTACIJE „DAN GRADA NOVSKE – 15. LISTOPADA 2016“.

Na temelju članka 4. Odluke o prodaji robe izvan prodavaonica („Službeni vjesnik“ 49/09, 19/12), Gradonačelnik Grada Novske raspisuje

 

JAVNI  NATJEČAJ  ZA  ZAKUP  JAVNIH  POVRŠINA  ZA  POSTAVLJANJE  ŠTANDOVA ZA PRIGODNU PRODAJU I  ZABAVNIH RADNJI  POVODOM MANIFESTACIJE „DAN GRADA NOVSKE – 15. LISTOPADA 2016“.

 

 I.        PREDMET ZAKUPA

1.         Javne površine na:

-  šetnici Trg dr. Franje Tuđmana, nasuprot  zgrade Privredne banke Zagreb (prva lokacija)  do parkirališta trgovine „Konzum“ na Trgu Đure Szabe (posljednja lokacija),  za postavljanje štandova za prodaju prigodnih proizvoda  (igračaka, bombona, ukrasnih predmeta, umjetničkih predmeta, domaćih proizvoda, suvenira, svježe pripremljenih prehrambenih proizvoda - palačinke, šećerna vata, kokice i sl.),  automata i peći za pečenje plodina i zabavnih igara sa štanda,

- javne površine (parkirališta) na Trgu dr. Franje Tuđmana i Trgu Đure Szabe, od Glazbene škole do križanja sa Osječkom i Staroselskom ulicom u Novskoj, za postavljanje zabavnih radnji za djecu, tobogana na napuhavanje, mini quadova,  luna parka, jahanja na ponijima i slično.

 

II.       UVJETI NATJEČAJA

1a)      Početna  zakupnina za zakup javne površine iznosi 100,00  kn po jednom metru dužnom dnevno za postavljanje štandova za  prigodnu prodaju.

1b)      Početna zakupnina za zakup javne površine iznosi 3 kn/m2 za postavljanje  zabavnih radnji za djecu, tobogana na napuhavanje, mini quada, luna parka, jahanja na ponijima i sl.


2. Maksimalna površina koju jedan ponuditelj  može zakupiti za namjenu navedenu u točki  I.1a. iznosi  6 metara dužnih (maksimalna dimenzija 6x2). Maksimalna površina koju jedan ponuditelj  može zakupiti za zabavne radnje, tobogane, luna park i jahanje iznosi 50 m2.

3. Kriterij za izbor najpovoljnije ponude je ponuđena zakupnina po jednom metru dužnom javne površine ili m2 površine.


Dodatni kriteriji: Ako više ponuditelja ponudi isti iznos zakupnine, prednost ima ona ponuda kojom se zakupljuje veću površinu,  a ako više ponuditelja ponudi osim istog iznosa zakupnine i istu veličinu javne površine, prednost ima onaj ponuditelj čija ponuda je ranije zaprimljena u pisarnicu Grada Novske.

4. Najpovoljnija je ona ponuda koja nosi najviši iznos zakupnine po jednom metru dužnom ili m2. U slučaju iz točke 3. kada ima više ponuda s istim iznosom zakupnine, za izbor povoljnije ponude primjenjuju se i dodatni kriteriji.


5. Lokacije za postavljanje štandova će se dodjeljivati na način da ponuditelj s najvišim iznosom ponuđene zakupnine po metru dužnom dobije lokaciju koja je najbliža centralnom zbivanju ( početak šetnice  nasuprot PBZ )  i tako redom do ponude koja je najniža (na Trgu Đure Szabe).

Lokacije za zabavne radnje za djecu, tobogane na napuhavanje, mini quadove, jahaće ponije i slično dodjeljuju se na način da ponuditelj s najvišim iznosom ponuđene cijene po m2 dobije lokaciju koja je najbliža centralnom zbivanju  (prva lokacija parkiralište ispred Glazbene škole) do zadnje lokacije (križanje sa Staroselskom i Osječkom ulicom.)  

6. Točna pozicija lokacije za svakog ponuditelja  bit će definirana nakon otvaranja ponuda i utvrđivanja redoslijeda ponuđača, u skladu s kriterijima iz ovog natječaja.


7. Broj pojedinačnih lokacija koje će se moći dati u zakup ovisit će o broju ponuda koje pristignu na ovaj natječaj, o zakupljenom broju kvadrata svakog pojedinog ponuditelja, te  prostornih mogućnosti javne površine koja je predmet zakupa.

8. Natjecati se mogu isključivo pravne i fizičke osobe koje su registrirane za obavljanje djelatnosti koju namjeravaju obavljati na lokaciji koja se daje u zakup.


9.  Grad Novska ne osigurava izabranim ponuditeljima na ovom natječaju priključak na vodu i električnu energiju.

10. Krajnji rok za dostavu pismenih ponuda  je 7. listopad  2016. (petak)  do 13,00  sati  na adresu: Grad Novska, Trg dr. Franje Tuđmana 2, 44330 Novska, s naznakom «Natječaj za zakup javne površine – Dan Grada Novske - prodaja prigodnih proizvoda sa štandova“- NE OTVARAJ.

11. Sastavni dio ovog natječaja je slikovni prikaz položaja lokacija za štandove  i zabavne radnje koji se   može skinuti s internetske stranice Grada Novske. Ovim slikovnim prikazom ne daje se oznaka točne lokacije za pojedinu poziciju, već se samo daje informacija o načinu kako će se slagati štandovi.

12. Pismene ponude sadrže:

- naziv ponuditelja i osnovni podaci o ponuditelju,
- kontakt telefon, mobitel, adresa ponuditelja i e-mail odgovorne osobe ponuditelja za potrebu slanja obavijesti,
- ponuđenu zakupninu po  jednom metru dužnom štanda  ili m2 zabavne radnje,
- površina koja se uzima u zakup ( maksimalno 6 metara dužnih, maksimalna dimenzija: 6x2), za     zabavne radnje maksimalno 50 m2
- vrstu proizvoda koja će se prodavati sa štanda ili iz automata i vrstu zabavne radnje koja se nudi,
- preslika osobne iskaznice za fizičke osobe ako je ponuditelj fizička osoba,
- preslika  rješenja o obrtu ako je ponuditelj obrtnik,
- izvadak iz sudskog registra za pravne osobe,
- preslika Rješenja o upisu u registar udruga, ako je ponuditelj  udruga,
- preslika Rješenja o upisu u registar obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ako je ponuditelj      OPG,
- OIB ponuditelja,

13. S ponuditeljima će se zaključiti Ugovor o zakupu nakon otvaranja ponuda.  Ugovori o zakupu potpisuju se dan prije početka zakupa u Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo, poljoprivredu, komunalni sustav i prostorno uređenje (soba 222) ili na sam dan zakupa na licu mjesta. U slučaju neodazivanja na potpis ugovora u navedenom roku smatrat će se da je ponuditelj odustao od zakupa javne površine.

14. Svaki zakupac dužan je na dan 15. listopada  2016.  do 10 sati postaviti štand  i zabavnu radnju na dodijeljenu lokaciju,  i do tog vremena uplatiti zakupninu.

15. Otvaranje ponuda i utvrđivanje redoslijeda ponuđača izvršit će Povjerenstvo Grada Novske u Gradskoj vijećnici  Grada Novska dana 7. listopada 2016. godine u 13,15 sati.

16. Nepotpune i nepravovremene ponude neće se uzimati u obzir prilikom odabira ponuditelja, kao ni ponude onih ponuditelja koji nisu podmirili obvezu prema Gradu Novska po osnovi prijašnjih korištenja javne površine.

17. Odluku o izabranim ponuditeljima i rednom broju ostvarene lokacije ponuditelja donosi Gradonačelnik Grada Novske. Odluka o izabranim ponuditeljima i broju ostvarene lokacije objavit će se na internetskoj stranici Grada Novske na mjesto predviđeno za važne obavijesti.

18. Dodatne informacije o ovom javnom natječaju mogu se dobiti u dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo, poljoprivredu, komunalni sustav i prostorno uređenje Grada Novske, soba 222 ili na tel. (044 ) 691-520.

 

KLASA: 944-15/16-01/8
URBROJ:2176/04-03-16-2
Novska, 22. rujan 2016.

 

 GRADONAČELNIK
 mr. sc. Vlado Klasan,v.r.

 

OVDJE MOŽETE POGLEDATI SLIKOVNI PRIKAZ SMJEŠTAJA ŠTANDOVA

Javna površina za postavljanje zabavnog sadržaja za djecu

Štandovi 2016.