Grad NOVSKA Službene stranice

JAVNI NATJEČAJ - zakup dijela javnog skloništa u miru, u Novskoj, Trg Đure Szabe 7, suteren, površine 45,22 m2

Na temelju članka 4. Odluke o davanju u zakup javnog skloništa u miru („Službeni vjesnik“ broj 7/06) Gradonačelnik Grada Novska raspisuje 

JAVNI NATJEČAJ

I.          Predmet natječaja je zakup dijela javnog skloništa u miru,  u Novskoj, Trg Đure Szabe 7, suteren, površine  45,22  m2.

* prostor je namijenjen  za skladištenje robe,

* početna mjesečna zakupnina iznosi  15,10 kn/m2,

* zakupnik plaća porez na dodanu vrijednost na mjesečnu zakupninu i režijske troškove.             

 

II.        Ugovor o zakupu sklapa se na određeno vrijeme od 5 godina odnosno do stupanja na snagu i primjene odgovarajućih zakonskih propisa kojima će se urediti područje civilne zaštite, a kojima bi se izričito zabranilo davanje skloništa u zakup, te će u tom slučaju zakupodavac otkazati ugovor o zakupu. Dio javnog skloništa izdaje se u zakup u viđenom stanju, pa je zakupnik dužan o svom trošku urediti prostor i privesti ga namjeni bez obveze zakupodavca na  povrat uloženih sredstava.

III.        Pisana ponuda mora sadržavati:

  1. zahtjev u kojem mora biti navedeno ime i prezime te prebivalište (za fizičku osobu)  odnosno tvrtka i sjedište (za pravnu osobu),
  2. opis djelatnosti  koja će se obavljati u skloništu,
  3. original ili ovjerena preslika obrtnice,
  4. original ili ovjerena presliku rješenja Trgovačkog suda o upisu u sudski registar ili izvadak iz sudskog registra
  5. original ili ovjerena preslika dokumentacije kojom se dokazuje ostvarivanje prava prvenstva na natječaju sukladno odredbama zakona kojim se uređuju prava hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji,
  6. potvrdu Porezne uprave o nepostojanju duga prema proračunu grada, ne stariju od 30 dana.
  7. izjavu ponuditelja kojom prihvaća uvjete zakupa propisane Odlukom o davanju u zakup javnog skloništa u miru, te da je upoznat sa stanjem prostora i da isti prihvaća u viđenom stanju,
  8. dokaz o uplati jamčevine  u iznosu od 500,00 kn na račun Grada Novska  IBAN: HR4023400091829300005, poziv na broj: 68-7706-OIB,  uz opis plaćanja «jamčevina za javni natječaj-sklonište“.

IV.       Ponuda za sudjelovanje u javnom natječaju dostavlja se u zatvorenoj omotnici na adresu: Grad Novska, Trg dr. Franje Tuđmana 2, 44330 Novska s naznakom “ne otvaraj-ponuda za zakup skloništa”   u roku od 10 dana od objave u Narodnim novinama.

V.        Javno otvaranje ponuda obavit će se u prostorijama Grada Novska – Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, komunalni sustav i prostorno uređenje, Novska, Trg dr. Franje  Tuđmana 2, soba 222, drugi dan od isteka roka za podnošenje ponuda.


VI.       Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuditelja donosi Gradonačelnik Grada Novska na prijedlog Povjerenstva. Najpovoljnijom ponudom smatra se ponuda koja uz ispunjavanje svih uvjeta iz natječaja sadrži i najviši ponuđeni iznos zakupnine po m2. Natječaj će se provesti i u slučaju kada se na isti prijavi samo jedan ponuditelj, ako udovoljava uvjetima iz natječaja.


VII.      Sa najpovoljnijim ponuditeljem sklopit će se ugovor o zakupu . Ugovor o zakupu ugovorne strane sklopit će   kao ovršnu  ispravu  u kojoj zakupnik dozvoljava da se   radi osiguranja  naplate zakupnine  tijekom zakupa, te svih ostalih potencijalnih budućih novčanih tražbina zakupodavca koje bi  imao prema zakupniku temeljem sklopljenog ugovora o zakupu   ili zbog prestanka ugovora, nakon dospjeća tražbina, provede  ovrha na cjelokupnoj njegovoj imovini. Trošak solemnizacije  ovršne isprave kod javnog bilježnika, snosi zakupnik.
        

VIII.    Grad Novska će izvršiti primopredaju skloništa izabranom ponuditelju u roku od 3  (tri) dana od  sklapanja ugovora. U slučaju da sadašnji zakupnik  bude izabran za najpovoljnijeg ponuditelja, novi ugovor se sklapa odmah, a zakupnina će se računati od prvog dana nakon isteka roka postojećeg ugovora.


IX.   Informacije o predmetu natječaja kao i vremenu razgledanja mogu se dobiti u Gradu Novska, tel. 044691520.

                                                                                                 GRAD NOVSKA

 

NAPOMENA:

Javni natječaj objavljen je u Narodnim novinama br. 42 od 4.5.2016. godine. Rok za podnošenje ponuda 14.5.2016.