Grad NOVSKA Službene stranice

Javni natječaj za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Grada Novska

Na temelju članka 22. stavak 4.  Odluke o upravljanju nekretninama  u vlasništvu Grada Novska (“Službeni vjesnik” broj 19/13) Gradonačelnik Grada Novska raspisuje

 

JAVNI   NATJEČAJ

                          

I.       Javni natječaj za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Grada Novska raspisuje se za poljoprivredno zemljište:       

  • kč. br. 274  vrt bašća u selu od 1147 m2 u k.o. Stara Subocka, u svrhu poljoprivredne obrade (ratarske i povrtlarske kulture),
  • zemljište se daje u zakup na određeno vrijeme od 5 godina,
  • početna zakupnina iznosi 100,00 kn godišnje,
  • ponudu mogu podnijeti pravne i fizičke osobe koje nemaju nepodmirenih obveza prema  proračunu Grada Novska.

II.        Pisana ponuda mora sadržavati:

  • ime i prezime, OIB i prebivalište ponuditelja (za fizičke osobe, obrtnike ili OPG), odnosno naziv tvrtke s adresom sjedišta i OIB (za pravne osobe),
  • preslik osobne iskaznice ako je ponuditelj fizička osoba  ili obrtnik  odnosno rješenje o upisu u sudski registar za pravne osobe,
  • preslika rješenja o upisu u upisnik OPG-a,
  • poljoprivrednu djelatnost koja će se obavljati na zakupljenom zemljištu,
  • iznos godišnje zakupnine,
  • potvrdu Upravnog odjela za proračun  i financije Grada Novska da nema nepodmirenih dospjelih obveza prema Gradu Novska,
  • izjavu ponuditelja kojom prihvaća uvjete zakupa propisane Odlukom o upravljanju nekretninama u vlasništvu Grada Novska, te da je upoznat sa stanjem zemljišta i da isto uzima u zakup u viđenom stanju.

III.       Ponuda za sudjelovanje u javnom natječaju dostavlja se u zatvorenoj omotnici na adresu: Grad Novska, Trg dr. Franje Tuđmana 2, 44330 Novska s naznakom “ne otvaraj-ponuda za zakup poljoprivrednog zemljišta”   u roku od 8 dana od objave obavijesti o raspisanom natječaju u Narodnim novinama.

IV.       Javno otvaranje ponuda obavit će se u prostorijama Grada Novska – Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, komunalni sustav i prostorno uređenje, Novska, Trg dr. Franje  Tuđmana 2, soba 222, drugi dan od isteka roka za podnošenje ponuda.

V.        Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuditelja donosi Gradonačelnik Grada Novska na prijedlog Povjerenstva. Najpovoljnijom ponudom smatra se ponuda koja uz ispunjavanje svih uvjeta iz natječaja sadrži i najviši ponuđeni iznos godišnje zakupnine. Natječaj će se provesti i u slučaju kada se na isti prijavi samo jedan ponuditelj, ako udovoljava uvjetima iz natječaja.

VI.       Sa najpovoljnijim ponuditeljem sklopit će se ugovor o zakupu. Zakupnina za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Grada Novska za prvu godinu plaća se u roku od 15 dana od dana uvođenja u posjed, a za svaku sljedeću godinu zakupnina se plaća do kraja lipnja tekuće godine.

VII.         Grad Novska će izvršiti primopredaju zemljišta izabranom ponuditelju u roku od 3  (tri) dana od  sklapanja ugovora.

VIII.         Informacije o predmetu natječaja kao i vremenu razgledanja mogu se dobiti u Gradu Novska, tel. 044691520.

 

GRADONAČELNIK

 mr. sc. Vlado Klasan

 

                                                           

 

KLASA: 944-15/16-01/3

URBROJ: 2176/04-02-16-1

 

OBRAZLOŽENJE

 

Odlukom o upravljanju nekretninama u vlasništvu Grada Novska („Službeni vjesnik“ broj 19/13) ( u daljnjem tekstu: Odluka), uređuje se  nadležnost i način postupanja tijela Grada Novska u upravljanju nekretninama (stjecanju, raspolaganju, evidenciji,  ostvarivanju svih vlasničkih prava sukladno propisima koji uređuju vlasništvo i druga stvarna prava).

U članku 1. stavak 2.  Odluke utvrđeno je da se nekretninama smatra i poljoprivredno zemljište.

U članku 22. Odluke propisano je  da se poljoprivredno zemljište može dati u zakup putem javnog natječaja te uz utvrđenu početnu visinu zakupnine na rok od 5 godina, isključivo za poljoprivrednu obradu. Odluku o raspisivanju javnog natječaja donosi Gradonačelnik,  a odluka treba sadržavati i sve druge uvjete koje će sadržavati javni natječaj. Odluku o početnim iznosima zakupnine donosi Gradonačelnik.

Postupak javnog natječaja provodi Povjerenstvo za raspolaganje nekretninama  u vlasništvu Grada Novska.

Početna visina godišnje zakupnine utvrđena je primjenom  Pravilnika o početnoj zakupnini u vlasništvu Republike Hrvatske za zakup i zakup za ribnjake te naknadi za vodu i ribnjake (Narodne novine, broj 107/13), te je uvećana prema mjesnim prilikama u naselju Stara Subocka.

S obzirom na navedeno predlaže se  da Gradonačelnik Grada Novska donese slijedeću

ODLUKU

 

  1. Raspisuje se javni natječaj za dodjelu u zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Grada Novska označenog kao kč. br. 274  vrt bašća u selu od 1147 m2 u k.o. Stara Subocka na rok od 5 godina, u svrhu poljoprivredne obrade (ratarske i povrtlarske kulture), u predloženom tekstu.
  2. Utvrđuje se početna godišnja zakupnina u  iznosu od 100,00 kn s rokom dospjeća 15 dana od dana uvođenja u posjed, a za svaku sljedeću godinu zakupnina se plaća do kraja lipnja tekuće godine.
  3. Natječaj iz točke 1. ove odluke provest će Povjerenstvo za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Grada Novska  sukladno odredbama Odluke o upravljanju nekretninama u vlasništvu  Grada Novska  i ove odluke.
  4. Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuditelja donijet će Gradonačelnik na prijedlog Povjerenstva

PROČELNICA

Eva Đurić, dipl. oec.