Grad NOVSKA Službene stranice

JAVNI NATJEČAJ za prodaju nekretnine

Na temelju Odluke Gradonačelnika Grada Novska od 14. studenog 2016., KLASA: 944-18/16-01/9;  URBROJ: 2176/04-03-16-2  Grad Novska objavljuje


JAVNI   NATJEČAJ
za prodaju nekretnine

 

  1. PREDMET  PRODAJE  I  KUPOPRODAJNA CIJENA:

Predmet prodaje je   neizgrađeno građevinsko zemljište  u k.o. Novska: kč. br. 900/5 ORANICA SRZNIK od 135 m2 i   kč. br. 900/6  ORANICA SRZNIK od 20 m2   upisane u zk. ul. 2503, vlasništvo Grada Novska.

Zemljište se  prodaje  u svrhu formiranja građevne čestice za izgradnju stambenog objekta sukladno odredbama Urbanističkog plana uređenja Grada Novska (zona S2 stambena namjena).

Kupoprodaja i preuzimanje zemljišta vrši se prema zatečenom stanju, raspoloživoj dokumentaciji i postojećem zemljišnoknjižnom i katastarskom stanju na dan objave natječaja, bez posebnog iskolčenja i utvrđivanja granica – međa, obilaskom i pokazivanjem prema grafičkom dijelu dokumentacije.

Početna kupoprodajna cijena iznosi 47 kn/m2. Porez na promet nije uračunat u kupoprodajnu cijenu i plaća ga kupac

  1. OPĆI UVJETI NATJEČAJA:

Prodaja  nekretnine provest će se prikupljanjem pisanih ponuda.

Pravo sudjelovanja u natječaju imaju  pravne  i fizičke osobe koje imaju pravni pravni interes za otkup zemljišta koje je predmet natječaja.

Zainteresirani ponuditelji dužni  su uplatiti jamčevinu u iznosu od 10% od početne cijene na račun Grad Novska broj:  2340009-1829300005, poziv na broj 21-7706 MB za pravne osobe ili 22-7706 JMBG za fizičke osobe.

Ponuditelju  koji bude izabran kao najpovoljniji, jamčevina će se uračunati u kupoprodajnu cijenu.

  1. PONUDA TREBA  OBAVEZNO  SADRŽAVATI:

 

  • tekst pisane ponude sa obrazloženim pravnim interesom ponuditelja,
  • za fizičke osobe ime i  prezime ponuditelja i OIB,  i preslika osobne iskaznice ili putovnice,
  • za pravne osobe izvornik ili ovjereni preslik rješenja o upisu u sudski registar,
  • iznos ponuđene kupoprodajne cijene u kn/m2 i ukupno u kn,
  • potvrda Porezne uprave da ponuditelj nema dugovanja po osnovu gradskih poreza,
  • potvrda Upravnog odjela za proračun i financije Grada Novska da ponuditelja nema dugovanja prema Gradu Novska, po bilo kojoj osnovi
  • dokaz o uplaćenoj jamčevini,
  • izjava ponuditelja da prihvaća uvjete iz natječaja.

 

Pisane  ponude se predaju preporučeno poštom ili neposredno u pisarnici  Grada Novska, Trg dr. Franje Tuđmana 2, 44330 Novska, s napomenom “Ponuda na natječaj za kupnju zemljišta – ne otvarati" u roku od 8 dana od objave obavijesti o raspisanom javnom natječaju u Narodnim novinama. Ponude će biti javno otvorene u Upravnom odjelu za komunalno, gospodarstvo, polljoprivredu, komunalni sustav i prostorno uređenje, Trg dr. Franje Tuđmana 2, Novska (II kat, soba 222), drugi dan nakon isteka roka za podnošenje ponuda, u 9 sati.

Jamčevina koju je uplatio ponuditelj čija ponuda nije prihvaćena vraća se u roku od 8 dana od donošenja odluke o izboru najpovoljnijeg ponuditelja.

Ponuditelju čija ponuda bude prihvaćena, jamčevina se uračunava   u kupoprodajnu cijenu.

Ako najpovoljniji ponuditelj odustabne od sklapanja ugovora, odnosno ne zaključi ugovor u roku od 15 dana od primitka odluke kojom je odabran kao najpovoljniji, nema pravo na povrat jamčevine.

  1. MJERILA  ZA ODABIR NAJPOVOLJNIJE PONUDE

Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuditelja donijet će Gradonačelnik Grada  Novska.

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuditelja donijet će se i u slučaju da u natječaju sudjeluje samo jedan ponuditelj. Odluka o izboru najpovoljnijeg dostavit će se svim ponuditeljima pisano.

Kriterij za odabir najpovoljnije ponude: ispunjavanje općih uvjeta iz natječaja i ponuda s najvišim iznosom kupoprodajne cijene.

Ponuditelj  čija ponuda bude prihvaćena kao najpovoljnija dužan je u roku od 15 dana od dana primitka obavijesti o izboru sklopiti ugovor o kupoprodaji, te u daljnjem roku od 15 dana od sklapanja ugovora uplatiti  kupoprodajnu cijenu.

Trošak  ovjere potpisa prodavatelja  i provedbe ugovora u zemljišnim i drugim javnim knjigama snosi kupac.

GRAD NOVSKA

 

NAPOMENA:

Obavijest o javnom natječaju objavljena je u Narodnim novinama broj 107 od 21.11.2016. godine. Ponude se podnose do do 29.11.2016. godine, a otvaranje ponuda je  30.11.2016. u 9 sati (točka 3. st. 2 natječaja).

 

Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, poljoprivredu,

komunalni sustav i prostorno uređenje

OVDJE MOŽETE PREUZETI

OBRAZAC PONUDA ZA KUPNJU NEKRETNINE

PRIKAZ S GEOPORTALA