Grad NOVSKA Službene stranice

JAVNI NATJEČAJ ZA ZAKUP JAVNE POVRŠINE ZA PRUŽANJE UGOSTITELJSKIH USLUGA NA MANIFESTACIJI „DAN GRADA NOVSKE – 15. LISTOPADA 2016.“

Na temelju članka 4. Odluke o prodaji robe izvan prodavaonica („Službeni vjesnik“ 49/09, 19/12), Gradonačelnik Grada Novske raspisuje

JAVNI NATJEČAJ ZA ZAKUP JAVNE POVRŠINE 
ZA PRUŽANJE UGOSTITELJSKIH USLUGA  NA MANIFESTACIJI „DAN GRADA NOVSKE – 15. LISTOPADA 2016.“

 

1.         Predmet natječaja je  zakup javne površine na lokaciji k.č.br. 2990  k.o. Novska, šetnica Trg dr. Franje Tuđmana u središtu Novske putem prikupljanja pisanih ponuda za obavljanje ugostiteljske djelatnosti za vrijeme manifestacije  „Dan Grada Novske – 15. listopada 2016.“

Lokacije  su  asfaltirani prostor na šetnici Trg dr. Franje Tuđmana u Novskoj, oznake kč. br. 2990  k.o. Novska,  ispred trgovine „Mana“ do knjižare „Jelena“  bočno od pozornice.  U zakup se daju tri (3) lokacije  pojedinačne površine 14 m2  koje su prikazane na skici koja je prilog javnom natječaju.

Lokacije se daju u zakup  za postavljanje štanda ili klupe, kolica ili sličnih naprava za pružanje ugostiteljskih usluga jela i pića.

Početna cijena zakupa po lokaciji: 100 kn /dan.

 

2.         Ponuđene lokacije se daju u zakup najpovoljnijem ponuditelju  Ugostitelj je dužan organizirati pružanje ugostiteljskih usluga za vrijeme održavanja manifestacije od 14 sati do 24 sata.

            Ugostiteljske usluge hrane i pića pružaju se u skladu sa zakonskim propisima i propisanim standardima za obavljanje soje djelatnosti. Ugostitelj je dužan učiniti sve potrebne predradnje za nesmetano pružanje ugostiteljskih usluga van ugostiteljskog objekta i o svom trošku ishoditi sve eventualne dozvole i odobrenja nadležnih tijela za obavljanje svoje djelatnosti. 

Izabrani ponuditelj  obvezan je osigurati opremu za pružanje usluga i radnu rasvjetu, urediti i opremiti uređajima i inventarom lokaciju za obavljanje ugostiteljske djelatnosti iz svoje ponude uz prethodnu suglasnost Grada Novska, pridržavati se odredbi javnog reda i mira Grada Novska, osigurati i primijeniti sustav naplate usluga  u skladu sa zakonskim odredbama.

3.         Pravo podnošenja ponude imaju pravne i fizičke osobe registrirane za obavljanje ugostiteljske djelatnosti. Ponuditelji mogu podnijeti ponudu pod uvjetom da danom isteka roka za podnošenje ponuda  imaju podmirene sve obveze prema Gradu Novska.

Ponuda mora sadržavati:

  • Za fizičke osobe obrtnike:  tekst ponude sa imenom  i prezimenom, prebivalište i OIB, preslike osobne iskaznice i obrtnice iz koje je vidljiva registracija za obavljanje  djelatnosti  koja je predmet natječaja, potvrda Porezne uprave o plaćenim gradskim porezima, telefonski broj ponuditelja,
  • Za pravne osobe: tekst ponude, naziv tvrtke, sjedište, OIB, preslika izvoda iz sudskog registra iz kojeg je vidljiva registracija za obavljanje  djelatnosti  koja je predmet natječaja, potpisana i ovjerena izjava o nepostojanju duga prema Gradu Novska po osnovu gradskih poreza ili potvrda Porezne uprave o plaćenim  gradskim porezima
  • Visinu ponuđene naknade
  • Opis ugostiteljske ponude

 

4.         Ponude se dostavljaju u zatvorenoj omotnici preporučenom pošiljkom na adresu Grad Novska, Trg dr. Franje Tuđmana 2, 44330 Novska, s naznakom „JAVNI NATJEČAJ, ugostiteljske usluge – NE OTVARATI“ ili neposrednom predajom u pisarnici Grada Novska.

Ponude se zaprimaju do 10. listopada 2016. do 12 sati.

Javno otvaranje ponuda održat će se 10. listopada 2016. u 12,15 sati.

 

5.         Najpovoljnijom ponudom smatra se ponuda koja uz ispunjenje uvjeta iz natječaja sadrži najviši iznos zakupnine.

Lokacije će se dodjeljivati na način da ponuditelj s najvišim iznosom ponuđene zakupnine dobije lokaciju koja je najbliža  pozornici
 
Dodatni kriteriji: Ako više ponuditelja ponudi isti iznos zakupnine prednost ima onaj ponuditelj čija ponuda je ranije zaprimljena u pisarnicu Grada Novske.

6.        Grad Novska ne osigurava izabranim ponuditeljima na ovom natječaju priključak na vodu ili priključak na električnu energiju.

 
7.       S ponuditeljima će se zaključiti Ugovor o zakupu nakon otvaranja ponuda.  U slučaju neodazivanja na potpis ugovora u navedenom roku smatrat će se da je ponuditelj odustao od zakupa javne površine.


8.      Svaki zakupnik dužan je na dan 15. listopada  2016. u vrijeme koje će biti označeno u ugovoru pristupiti  na dodijeljenu lokaciju i uplatiti zakupninu. U slučaju da zakupnik ne dođe u ugovoreno  vrijeme na lokaciju ili ne uplati zakupninu prije početka zakupa, smatrat će se da je jednostrano raskinuo ugovor o zakupu.


9.       Nepotpune i nepravovremene ponude neće se uzimati u obzir prilikom odabira ponuditelja, kao ni ponude onih ponuditelja koji nisu podmirili obvezu prema Gradu Novska po osnovi prijašnjih korištenja javne površine.
 

10.     Odluku o izabranim ponuditeljima i rednom broju ostvarene lokacije ponuditelja donosi Gradonačelnik Grada Novske . Odluka o izabranim ponuditeljima i broju ostvarene lokacije objavit će se na internetskoj stranici Grada Novske na mjesto predviđeno za važne obavijesti, odmah po njenom donošenju.
  

11.      Dodatne informacije o ovom javnom natječaju mogu se dobiti u dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo, poljoprivredu, komunalni sustav i prostorno uređenje Grada Novske, tel. (044 ) 691-520.

 

KLASA: 944-15/16-01/8
URBROJ:2176/04-03-16-3
Novska, 22. rujna 2016.

 

GRADONAČELNIK

mr. sc. Vlado Klasan,v.r

 

OVDJE MOŽETE POGLEDATI SLIKOVNI PRIKAZ PROSTORA ZA PRUŽANJE 

UGOSTITELJSKIH USLUGA