Grad NOVSKA Službene stranice

JAVNI POZIV za prijam osoba na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa u Gradu Novska

REPUBLIKA HRVATSKA
SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA
GRAD NOVSKA
G R A D O N A Č E L N I K 

KLASA: 102-01/15-01/25
URBROJ: 2176/04-03-15-1
Novska, 9 . listopada 2015.

Na temelju članka 6. Zakona o poticanju zapošljavanja (“Narodne novine” broj: 57/12, 120/12) i članka 93. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (“Narodne novine” broj: 86/08 i 61/11), a sukladno Planu prijma na stručno osposobljavanje osoba bez zasnivanja radnog odnosa u upravnim tjelima Grada Novske za 2015. godinu, KLASA:102-01/15-01/02, URBROJ: 2176/04-03-15-1 od 23. siječnja 2015. godine i Izmjene Plana prijma na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u upravnim tijelima Grada Novske za 2015. godinu, URBROJ: 2176/04-03-15-3 od 15. svibnja 2015. godine, Gradonačelnik Grada Novske, objavljuje

JAVNI POZIV
za prijam osoba na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa u Gradu Novska


Osobe se primaju na stručno osposobljavanje na vrijeme od 12 mjeseci za slijedeća radna mjesta 

UPRAVNI ODJEL ZA PRORAČUN I FINANCIJE

1.    Računovodstveni referent za obračun plaća i drugih primanja – 1 izvršitelj
- srednja stručna sprema (SSS), ekonomske struke,
- poznavanje rada na osobnom računalu.

UPRAVNI ODJEL ZA GOSPODARSTVO,  POLJOPRIVREDU, KOMUNALNI SUSTAV I  PROSTORNO UREĐENJE 

1.    Upravni referent za komunalnu naknadu – 1 izvršitelj
- srednja stručna sprema (SSS), ekonomske struke,
- poznavanje rada na osobnom računalu.

2.    Upravni referent za komunalni doprinos – 1 izvršitelj
- srednja stručna sprema (SSS), ekonomske struke,
- poznavanje rada na osobnom računalu.


UPRAVNI ODJEL ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI , PRAVNE POSLOVE I JAVNU NABAVU

1.    Referent za vođenje evidencije o imovini – 3 izvršitelja
- srednja stručna sprema (SSS), ekonomske struke,
- poznavanje rada na osobnom računalu.

STRUČNA SLUŽBA ZA POSLOVE GRADSKOG VIJEĆA I GRADONAČELNIKA

1.    Referent za poslove arhive – 2 izvršitelja
      - srednja stručna sprema (SSS), ekonomske struke,
      - poznavanje rada na osobnom računalu.


Na javni poziv mogu se prijaviti osobe oba spola sukladno članku 13. Zakona o ravnopravnosti spolova (“Narodne novine” broj: 82/08)

Osoba se može primiti na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa ako je:
a)    prijavljena u evidenciji nezaposlenih osoba duže od 30 dana i ima odgovarajući stupanj obrazovanja u zanimanju predviđenom za obavljanje poslova radnog mjesta za čije se obavljanje prima na stručno osposobljavanje,
b)    bez obzira na razdoblje ukupno evidentiranog staža u mirovinskome osiguranju, ako nema više od jedne godine staža u zvanju za koje se obrazovala, odnosno evidentiranoga staža ostvarenoga po toj osnovi kod tuzemnog ili inozemnog nositelja obveznog mirovinskog osiguranja.

Osobe koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih osoba s akademskim ili stručnim nazivom, odnosno akademskim stupnjem stečenim prije stupanja na snagu Zakona o akademskim i stručnim nazivima i akademskom stupnju (“Narodne novine” broj: 107/07 i 118/12). Stečeni akademski ili stručni naziv, odnosno akademski stupanj izjednačava se s odgovarajućim akademskim ili stručnim nazivom ili akademskim stupnjem u skladu s odredbom članka 14.-toga Zakona.

Izabrani kandidati nisu službenici Grada Novske, ne zasnivaju radni odnos i ne primaju plaću, osim novčane naknade za vrijeme stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa koju osigurava Hrvatski zavod za zapošljavanje.

U prijavi na Javni poziv kandidat treba navesti osobne podatke (ime i prezime, datum i mjesto rođenja, adresu stanovanja, broj telefona. e-mail adresu) i radno mjesto za koje se prijavljuje, te sve tražene priloge.

Uz prijavu kandidat je dužan priložiti:
1.    životopis,
2.    dokaz o odgovarajućoj stručnoj spremi i struci traženoj za pojedino radno mjesto (preslika diplome, svjedodžbe ili drugi odgovarajući dokaz),
3.    dokaz o tome da nemaju odgovarajućeg stručnog i radnog iskustva (preslika potvrde o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovisko osiguranje),
4.    kandidati koji imaju ukupno više od jedne godine evidentiranog staža u mirovinskom osiguranju, ali ne više od jedne godine staža u zvanju za koje su se obrazovali, dužni su i o tome dostaviti dokaz (potvrdu poslodavca o poslovima koje su obavljali ili drugi odgovarajući dokaz),
5.    dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslika domovnice, osobne iskaznice ili putovnice),
6.    uvjerenje o nezaposlenosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Preslike traženih priloga ne moraju biti ovjerene, a izabrani kandidati su dužni nakon obavijesti o izboru, a prije sklapanja pisanog ugovara dostaviti na uvid originalne dokumente.

Kandidati podnose jednu prijavu s dokazima o ispunjavanju uvjeta u kojoj trebaju navesti za koja radna mjesta su zainteresirani, a u slučaju nemogućnosti rasporeda na radno mjesto za koje su zainteresirani, rasporedit će se na na drugo odgovarajuće radno mjesto za koje ispunjavaju uvjete. Jednom prijavom može se prijaviti na više radnih mjesta predviđenih za određenu stručnu spremu.
S kandidatima koji su podnijeli pravovremenu i urednu prijavu, te ispunjavaju formalne uvjete iz Javnog poziva, provest će se intervju. Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom pozivu.
Kandidat koji ne pristupi intervjuu, smatrat će se da je povukao prijavu na javni poziv.

Nepravodobne i nepotpune prijave neće se razmatrati.

Vrijeme i mjesto održavanja intervjua bit će objavljeni na web stranici Grada Novske, www.novska.hr  najmanje 5 dana prije održavanja intervjua, kandidati će na intervju biti pozvani e-poštom.

Obavijest o izboru i pozivu na potpisivanje ugovora o stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa bit će poslani samo izabranim kandidatima.

Neizabranim kandidatima poslat će se obavijest o ne izboru i ujedno vratiti originalne dokumente ukoliko su ih priložili uz prijavu.

S kandidatima izabranim na stručno osposobljavanje zaključuje se pisani ugovor u kojem se utvrđuje radno mjesto za čije se poslove provodi stručno osposobljavanje, trajanje stručnog osposobljavanja, te međusobna prava, obveze i odgovornosti ugovornih strana.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku 8 dana od dana objave Javnog poziva na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje www.hzz.hr s naznakom “Javni poziv za prijam polaznika na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa u Gradu Novska” na adresu:

Grad Novska
Trg dr. Franje Tuđmana 2
44330 Novska

 

Gradonačelnik

mr. sc. Vlado Klasan, v.r.