Grad NOVSKA Službene stranice

OBAVIJEST za fizičke i pravne osobe - korisnike javnih površina o zahtjevu za korištenje javnih površina za postavljanje štandova za prodaju cvijeća i aranžmana za blagdan Svih svetih

OBAVIJEST

Obavještavaju   se  fizičke i pravne osobe korisnici javnih površina da se zahtjevi za korištenje javnih površina za postavljanje  štandova za prodaju cvijeća i aranžmana za Svi svete  na lokaciji Trg dr. Franje Tuđmana u Novskoj (od trgovine Borovo do ulaza u zgradu PBZ) podnose Upravnom odjelu za gospodarstvo, poljoprivredu, komunalne sustav i prostorno uređenje Grada Novska, Trg dr. Franje Tuđmana 2, Novska, osobno u pisarnici  ili preporučeno poštom.

Podnositelju zahtjeva - korisniku javne površine odobrit će se  postavljanje štanda dimenzija 2x1 m2 i korištenje javne površine,  sveukupno do  20 m2.

Komunalni redar će na licu mjesta svakom korisniku odrediti  njegovo mjesto za prodaju.

Javne površine moći će se koristiti u svrhu  prigodne prodaje u vremenu od 25. listopada 2016. do 2. studenog 2016. godine.  

Pisani zahtjev treba sadržavati osobne podatke (ime i prezime, naziv obrta ili tvrtke, adresu, OIB i opis djelatnosti koju namjerava obavljati.

Uz zahtjev je potrebno priložiti sljedeću dokumentaciju:

  1. Presliku izvatka iz sudskog registra za tvrtke ili  obrtnica za obrtnike, odnosno dokaz o registraciji za obavljanje predviđene djelatnosti za fizičke osobe,

  1. Potvrdu Porezne uprave Ispostava u Novskoj,  da porezni obveznik podnositelj zahtjeva nema dugovanja prema proračunu Grada Novska s osnova gradskih poreza (porez na javne površine, porez na tvrtku i porez na potrošnju) do podnošenja zahtjeva.

  1.  70,00 kn upravne pristojbe u državnim biljezima (20,00 kn na zahtjev i 50,00 kn na rješenje).

Postupak za donošenje rješenja o korištenju javne površine  i naplata poreza propisani su  Odlukom o gradskim porezima Grada Novska (Službeni vjesnik broj 24/01, 2/04, 15/04, 32/05, 41A/09, 10/10, 49/12) i Odlukom o komunalnom redu Grada Novska (Službeni vjesnik broj 7/14).

Korištenje javne površine odobrit će se  fizičkoj ili pravnoj osobi, podnositelju zahtjeva, koja je registrirana za obavljanje djelatnosti koju namjerava obavljati na javnoj površini  i podmirila je sve obveze prema proračunu Grada Novska. 

OBRAZAC ZAHTJEVA ZA KORIŠTENJE JAVNE POVRŠINE

Grad Novska

Upravni odjel za gospodarstvo,

poljoprivredu, komunalni sustav i prostorno uređenje