Grad NOVSKA Službene stranice

“Može se!”- poručuju novljanski poduzetnici početnici

“Može se!”- poručuju novljanski poduzetnici početnici

Grad Novska, razvojne agencije NORA i Simora organizatori su konferencije Može se! posvećene poduzetnicima početnicima koji su iskoristili mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te pokrenuli svoje poduzeća i obrte.

Takvih je u Novskoj više od stotinu koji su otvorili gotovo 200 radnih mjesta u Novskoj u posljednje tri godine. Neki od njih danas su se predstavili na online konferenciji “Može se“. Uz gamerice Josipu Bencek i Mateju Vedrina, priču o uspjehu kroz samozapošljavanje s nazočnim ministrom rada Josipom Aladrovićem podijelili su i Josipa Kujundžić, vlasnica obrta za apiterapiju, Ivica Škovrlj, vlasnik obrta za tapeciranje i mladi poduzetnik početnik Bruno Baranček koji uskoro kreće s proizvodnjom u Poduzetničkoj zoni Zapad.

"Hrvatski zavod za zapošljavanje je efikasno pomagalo za poduzetnike početnike u ovom gradu, a sad se može vidjeti da je broj zaposlenih u Novskoj veći nego u pretpandemijsko vrijeme" - naglasio je ministar Aladrović nakon završetka konferencije “Može se!”.

"Grad Novska jedan je od rijetkih koji uz mjeru HZZ-a, osigurava i dodatna sredstva za zapošljavanje, što je i rezultiralo ovakvim rezultatima" - napomenuo je gradonačelnik Marin Piletić.

Josipa Bencek, mlada poduzetnica koja se iz Kutine doselila u Novsku, napomenula je kako se bez ovakvih mjera ne bi odvažila na pokretanje poduzeća u doba korone, a već nakon godina dana poslovanja imaju niz uspješnih projekata koje je zajedno sa suprugom realizirala radeći u Poduzetničkom inkubatoru PISMO.