Grad NOVSKA Službene stranice

„Hotel Knopp“ - rekonstrukcija starog i dogradnja novog dijela uz bespovratna sredstva Ministarstava

„Hotel Knopp“ - rekonstrukcija starog i dogradnja novog dijela uz bespovratna sredstva Ministarstava

Na prostoru oko „Hotela Knopp“ traju građevinski zahvati, obnova povijesne zgrade i pokraj nje dogradnja nove. Od ožujka ove godine gradilište je oživjelo, radnici  TEH-GRADNJE iz Zagreba, radni strojevi i velika dizalica koja nije promakla pogledima građana.

Dugo su Novljani očekivali uređenje Hotela Knopp, koji je dio povijesti Novske, no iz raznih razloga, zbog strogih konzervatorskih zahtijeva, ali i pronalaženja sredstava za radove, dugo se čekalo.

No konačno je krenulo, radovi dobro napreduju, s poslovima se upoznao i gradonačelnik prigodom obilaska gradilišta. Na pitanje o financiranju uređenja i dogradnje istaknuo je, „ono što me veseli, Grad Novska nije u poslove potrošio niti kunu!“. 

TONSKI PRILOG: Marin Piletić

 

"Sve do sada urađeno financirano je putem  bespovratnih sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i Ministarstva kulture. Očekujem da će se na taj način radovi financirati i nadalje, sve do završetka poslova, očekivano do kraja 2022. godine" –  rekao je Marin Piletić, gradonačelnik.

Završen je prvi dio nove zgrade koja će imati moderni izgled, kao dogradnja uz stari Hotel Knopp, koji će zadržati izvorni izgled, sve u funkciji Klastera kulture, s muzejskom, galerijskom, ugostiteljskom i restoranskom ponudom, i ostalom namjenom koja će biti dio ovog reprezentativnog objekta.