Grad NOVSKA Službene stranice

„Tjedan cjeloživotnog učenja 2017.“

Nacionalni program „Tjedna cjeloživotnog učenja“, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih osoba provodi se u cijelog državi. Od početka ove kampanje Pučko otvoreno učilište Novska uključilo se u provedbu i po jedanaestu put pozvali su građane da se uključe u promociju znanja.

Odazvali su se mnogi, od najmlađih do starijih, djeca iz vrtića, osnovnoškolci i srednjoškolci, glazbenici, klasičari, tamburaši i folkloraši, policajci, vatrogasci i komunalci, rekreativci, gorski spašavatelji i humanitarci, svi koji su željeli pokazati kako ne treba prestajati učiti te da se znanje isplati.

 

Manifestaciju je otvorio Marin Piletić, gradonačelnik, rekavši „cjeloživotno učenje podrazumijeva stjecanje i osuvremenjivanje svih vrsta sposobnosti, interesa, znanja i kvalifikacija, od predškolske dobi do razdoblja nakon umirovljenja“.

Pored novljanskih škola, primjer tome je i POU Novska, organizator manifestacije u Novskoj. Oni uspješno provode više obrazovnih programa, a kako je kazala ravnateljica, Valentina Opić, „promocijom obrazovanja odraslih nastojimo uključiti što više polaznika u program cjeloživotnog obrazovanja“.

Na izložbenim štandovima tijekom trajanja programa vladala je velika gužva. Sa znatiželjom  se razgledalo izloženo, solarni automobil koji su izradili učenici Srednje škole Novska, štand policije na kojemu su djelatnici pokazali uređaje s kojima se koriste u svojem poslu, vatrogasci svoja vozila i opremu, knjižničari koji imaju jedno od najboljih mjesta za koncept učenja svih dobnih skupina,. djelatnici i volonteri Crvenog križa Novska učili pravilno „oživljavanje“, a učenici Glazbene škole u Novskoj svirkom su zasigurno privukli nekog novog glazbenika. Bilo je zanimljivo i korisno na svakom izložbenom prostoru, svi u željeli pokazati svoje djelatnosti i naučene sposobnosti.