Grad NOVSKA Službene stranice

„Zlatna kuna“ najuspješnijima – priznanja za dugogodišnji rad tvrtkama „Metaflex“, „MMM- Vukelić“ i „Korina proizvodnji“

Najuspješnijim trgovačkim društvima na području Sisačko-moslavačke županije, na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Sisak, dodijeljene su plakete „Zlatna kuna“.

Ovo priznanje dodjeljuje se najuspješnijim tvrtkama za ostvarene poslovne rezultate tijekom godine. Osim  u kategorijama, velikih, srednjih i malih trgovačkih društava te inovativnih tvrtki, priznanja se dodijeljena i tvrtkama koje obilježavaju jubilarnih 20, 30 i više godina uspješnog rada. 

Dobitnici „Zlatne kune“ za 2016. godinu su, u kategoriji malog trgovačkog društva  „Optiplast d.o.o.“ Sisak, u kategoriji srednjih trgovačkih društava dobitnik je  „Drvni centar“ Glina, te u kategoriji velikih trgovačkih društava „Mlin i pekare d.o.o.“Kutina.  U kategoriji inovativnost za „service solarni stup“ zlatna plaketa pripala je tvrtki „Recro bike“ iz Topuskog.

Prigodom svečane dodijele uz čestitke najuspješnijima, Boris Mesarić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Sisak,  rekao je, „stanje gospodarstva u županiji se popravlja iako ne možemo biti zadovoljni, trebalo bi to sve ići puno brže. Prostora za razvoj ima, posebno u industriji, u prerađivačkoj i u dijelu prehrambene industrije, ali i u energetici gdje po mišljenju stručnjaka imamo potencijala za male elektrane. Naša županija mora privlačiti investitore, a da bi to mogla moramo pojednostavniti procedure“.

Zadovoljstvo je iskazao i Ivo Žinić, župan, kazavši da je Sisačko-moslavačka županija u protekloj godini u gospodarstvu postigla zapažene rezultate, a među vodećima je u  trgovinskoj razmjerni -  izvoza i uvoza te je da se mijenja dosadašnja negativna slika o Županiji na bolje.

 - Utjecaj na gospodarstvo imao je i rezultat koji smo postigli u prošloj godini, kada smo bili najbolja Županija po povlačenju sredstava iz Europskih fondova što je omogućilo zapošljavanje i razvoj poduzetničkih ideja,- naglasio je župan Žinić

Među osamnaest dobitnika Priznanja za višegodišnje poslovanje našle su se i novljanske tvrtke. Priznanje je primila Nada Kolundžija, direktorica tvrtke „Metaflex“ za 65 godina rada tvrtke, te Marijan Vukelić, vlasnik tvrtke za preradu drva „MMM – Vukelić“ i Željko Mirosavljević, vlasnik „Korina proizvodnje“.

- Čestitam tvrtki „Metaflex“ na 65 godina kontinuiranog rada, direktorici i djelatnicima koji upravljaju tvrtkom. Posebno na suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom na projektu županijskog „Poduzetničkog inkubatora“ u Novskoj, gdje će se otvoriti nova radna mjesta putem europskih fondova.  Čestitke gospodinu Vukeliću i gospodinu Mirosavljeviću na uspješnom vođenju tvrtki koje su primjer za mnoge u Hrvatskoj, - rekao je Marin Piletić, gradonačelnik Grada Novske u prigodi uručenja Priznanja dobitnicima.