Grad NOVSKA Službene stranice

„Noć knjige“ ispunili junaci iz svijeta knjiga i stripa – u GKČ „Ante Jagar“ izložba i glazba Davora Gobca

U Gradskoj knjižnici i čitaonici „Ante Jagar“ Novska održana je „Noć knjige“, manifestacija pokrenuta 2012. godine kojom se popularizira knjiga i čitanje.

Osma za redom „Noć knjige“ za temu je imala, „Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa“, s kojima su odrasle mnoge generacije.

Kako je kazala ravnateljica Darija Jež, „zaštitni znak ovogodišnje manifestacije je Knjigomir, junak s posebnim moćima koje je stekao zahvaljujući knjigama“, dodajući „malo je onih koji u životu svoje zanimanje za čitanje nisu započeli sa stripovima, šarenim crtežima uživajući u avanturama crtanih junaka.

Knjižničarke GKČ „Ante Jagar“ priredile su raznovrstan program za sve one koji iz ljubavi prema knjizi dolaze u prostore Knjižnice, od radionice za djecu, izložbe crteža junaka učenika Katoličke osnovne škole Novska,  ljubitelji knjige mogli su razmijeniti knjige s drugim čitateljima, besplatno se učlaniti, i uživati u slikama Davora Gobca, glazbenika i autora izložbe, „Volim crtane filmove“, ali i uživati u svirci Sandra i Fabijana s kojima je  zasvirao i Gobac.

Izložbu je otvorio Marin Piletić, gradonačelnik. Kako je rečeno, uz stripove i glazbu, GKČ „Ante Jagar“ Novska priredila je jednu od najboljih Noći knjiga.

„Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi“ ali i „Bolje izdati knjigu, nego prijatelja“, mudrosti su iz stripa o Alanu Fordu, junaku koji je obilježio mnoga odrastanja, a ove godine slavio je  50 godina izlaženja.