Grad NOVSKA Službene stranice

„Pruži ruku“ za Mali rehabilitacijski centar – pisanica po pisanica za sto tisuća osmijeha

Dobrotvornu  akciju  „Pruži mi ruku“, učenici i djelatnici OŠ Novska i Područnih škola organizirali su u cilju prikupljanja donacija,  kako bi se uređivao  Mali rehabilitacijski centar, opremao prostor za rehabilitaciju i korisnicima s teškoćama u razvoju, omogućio ugodniji  boravaka i lakše uključivanje u aktivnosti svakodnevnog života.

Drugoj po redu aktivnosti, „100 000 jaja za 100 000 osmijeha“, prodajom ukrašenih pisanica na središnjem gradskom trgu, sakupljena su sredstva koje će dobro doći u nabavci didaktičke i ostale opreme za Mali rehabilitacijski centar.

- Pisanice su kuhana i  pripremane na starinski način, a ukrašavale su ih vrijedne ruke naših učenika, kazala je Antonija Mirosavljević, ravnateljica OŠ Novska.

Potporu akciji dali su brojni građani, priključio se i Željko Uhlir, državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva, saborski zastupnik Ivan Vrdoljak sa suradnicima, gradonačelnik Marin Piletić, njegova zamjenica Marija Kušmiš.  Dobrotvorna  akcija  „Pruži mi ruku“ uspjela je, ravnateljica Mirosavljević, zahvalila se svima koji su kupili pisanice, donirali priloge i rekla, akcija ide dalje.