Grad NOVSKA Službene stranice

25. obljetnica rada Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Novske

Članica Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH Novska, obilježile su četvrt stoljeća djelovanja, isprepletenih tugom za izgubljenim životima njihovih muževa, ali i ponosom, moralnom snagom, ljubavi prema svojoj djeci i Domovini.

Na protekle godina rada Udruge podsjetila je Ana Kaurin, predsjednica, na godine međusobne pomoći članica, na razumijevanje , obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata i ponajviše na ulogu majke. U svom govoru primijetila je i ono što opterećuje hrvatsko društvo, nezaposlenost, podijeljenost u društvu, nerazumijevanje, vrijeđanje i omalovažavanje neistomišljenika.

- Od samog početka djelovanja naše Udruge težile smo zajedništvu, uzajamnom poštovanju, uvažavanju različitosti. Činimo svi zajedno više kako bi poboljšali kvalitetu života svih nas, kako bi izgradili Hrvatsku sretnih ljudi kakvu su sanjali i željeli naši muževi, - kazala je Ana Kurin, predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH Novska.

Obilježavanju 25. obljetnice rada Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH Novska, nazočili su gosti i predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a udovicama su se obratili,  Marija Mačković, načelnica Općine Jasenovac, Ivica Vulić, u ime Odbora hrvatskih branitelja Gradskog vijeća Grada Novske te Marin Piletić, gradonačelnik.