Grad NOVSKA Službene stranice

40 novih radnih mjesta - projekt

40 novih radnih mjesta - projekt "Zaželi"

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar dodijelili su u četvrtak, 18. lipnja 2020. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici 106 novih ugovora vrijednih više od 192 milijuna kuna za drugu fazu projekta „Zaželi – program zapošljavanja žena“.

U  okviru projekta zaposliti će 2117 žena koje će brinuti o gotovo 13 tisuća starijih i nemoćnih osoba, dok je u  prvoj fazi projekta  „Zaželi – program zapošljavanja žena“ bilo je zaposleno 6 tisuća žena,  a skrbile su za 30 tisuća starijih osoba.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuo je da je program rezultat zajedničkog djelovanja Vlade, općina i  gradova, područnih službi za zapošljavanje, centara za socijalnu skrb, organizacija civilnog društva i drugih subjekata koji djeluju na lokalnoj razini, te naglasio kako je to samo jedan u nizu pokazatelja i potvrda dobrih rezultata koje daje zajedničko djelovanje.

 TONSKI PRILOG: Andrej Plenković

 

Druga faza projekta iz Europskog socijalnog fonda vrijedna je 550 milijuna kuna, ministar Aladrović naglasio kako je „cilj osigurati nastavak financiranja aktivnosti zapošljavanja teže zapošljivih žena na poslovima pružanja potpore i podrške za starije i osobe u nepovoljnom položaju, aktivnosti koje su se pokazale vrlo uspješnima i nenadomjestivima u lokalnim zajednicama“.

Predviđeno trajanje projekta  je 18 mjeseci, kojim se omogućuje pripadnicima ciljanih skupina pomoć za uključivanje na tržište rada na 12 mjeseci, u svrhu potpore i podrške starijim osobama u nepovoljnom položaju kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici, a u završnoj fazi predviđeno je obrazovanje i osposobljavanje zaposlenih žena.

 

Kroz projekt Gradskog društva CK Novska nova zapošljavanja

Gradsko društvo Crvenog križa Grada Novske prijavilo je za drugu fazu „Zaželi – program zapošljavanja žena“, projekt „Kandidiraj se i pomozi“. Projekt je prošao i za njegovu realizaciju odobreno je 3,7 milijuna kuna, a prema riječima Zorana Prpića, ravnatelja, time će se posao dobiti 40 žena koje će skrbiti za 400 starijih korisnika.

TONSKI PRILOG: Zoran Prpić

 

Socijalni program, „Želim raditi, želim pomoći!“ u prvoj fazi programa zapošljavanja bile su zaposlene 43 žene, a u kućama su skrbile za oko petsto starijih i nemoćnih, na području Grada Novske.

"Program ide dalje, Vlada Andreja Plenkovića još je jednom pokazala da želi investirati u naša ruralna područja, želi omogućiti kvalitetne socijalne usluge i želi otvarati nova radna mjesta,  40 radnih mjesta za Novsku i te kako puno znači" – naglasio je Marin Piletić, gradonačelnik.

TONSKI PRILOG: Marin Piletić