Grad NOVSKA Službene stranice

BISKUP ANTUN ŠKVORČEVIĆ PRIMIO GRADONAČELNIKA GRADA NOVSKE

Biskup Antun Škvorčević primio je, 31. siječnja u Biskupskom domu u Požegi Marina Piletića, gradonačelnika Grada Novske. Na susretu je sudjelovao Ivica Žuljević, predstojnik Ureda za katoliče škole te Krunoslav Juraković, ravnatelj Katoličke osnovne škole u Novskoj.

Gradonačelnik je upoznao biskupa s pokazateljima pozitivnih pomaka u gospodarstvu i demografskom stanju Grada te predstavio projekte čije bi ostvarenje trebalo pridonijeti njegovu daljnjem boljitku. U okviru toga razmotreno je i pitanje funkcioniranja Katoličke osnovne škole u Novskoj, koja je započela radom u prošloj školskoj godini. Požeška biskupija, osnivač Škole u suradnji s Gradom pobrinut će se za nove prostore tijekom sljedeće dvije godine i osigurati uvjete za redovito odvijanje odgojno-obrazovnog procesa za učenike daljnjih razreda svoje Škole.

Biskup i gradonačelnik razgovarali su i o značenje arheoloških iskapanja u podu sadašnje župne crkve sv. Luke u Novskoj i oko nje, koji svjedoče o pred-osmanlijskim sakralnim gradnjama i o tragovima davnih kultura koje su postojale na ovom prostoru.

 

Izvor: Službeni portal Požeške biskupije