Grad NOVSKA Službene stranice

Blagoslov mrtvačnice u naselju Voćarica – uređen prostor za dostojan oproštaj od pokojnika

Mještani sela Voćarice konačno su dočekali, njihovo mjesno groblje nakon dugo vremena dobilo je mrtvačnicu. Pogrebni obredi sada će se moći obaviti na dostojan način, a obitelji umrlih oprostiti od svojih najmilijih. U nazočnosti mještana, gradonačelnika sa suradnicima, izvođača radova, mrtvačnicu je blagoslovio Josip Pandžić, župnik župe sv. Tome u Rajiću.

Mrtvačnica osim prostora za oproštaj od pokojnika ima i prostoriju za svećenika, mali boravak sa spremištem i sanitarni čvor. Izgradnju je u ukupnom iznosu od  890 tisuća kuna financirao Grad Novska, građevinske radove koje je izvodio Građevinsko uslužni obrt „PE-GRA“ Novska, nadzor građenja tvrtke „Tenzor d.o.o.“ Zagreb, a uređenje prostora oko mrtvačnice i prilaznog puta je izvela Gradska komunalna tvrtka „Novokom“ Novska.

Prema riječima gradonačelnika Marina Piletića, mrtvačnice su dio tužnih trenutaka, oproštaja od pokojnika, potreba obitelji i mještana da se dostojno opraštaju od svojih najmilijih, ali i  važan dio komunalne infrastrukture. Kaže i kako je na redu mrtvačnica u naselju Brestača, a ostalo je još izgraditi mrtvačnicu u naselju Sigetac.

Završetkom ovog projekta važnog za mještane, između ostalih projekata infrastrukture na području Grada Novske, gradonačelnik podsjeća na izgradnju kanalizacijske mreže od Starog Grabovca kroz sva naselja do Rajića, ali i mrežu Rajić – Borovac, za što je u tijeku projektna dokumentacija „Aglomeracije Rajić – Borovac“.

Izvedenim radovima i završetkom mrtvačnice mještani Voćarice su zadovoljni, Borislav Komljenović, mještanin, dodaje kako će se u narednom vremenu prostor oko zgrade i staze asfaltirati.