Grad NOVSKA Službene stranice

Božićna priredba učenika Katoličke osnovne škole u Novskoj

Učenici prvog razreda Katoličke osnovne škole u Novskoj pripremili su svoju prvu božićnu priredbu. Vrijedno su se pripremali sa svojim učiteljicama koje su unijeli puno truda i rada u uvježbavanje za ovaj važni nastup.

Pred roditeljima i publikom, na priredbu je došao i Antun Škvorčević, požeški biskup i osnivač njihove škole, a učenici su izveli predstavu o Isusovom rođenju, prikazali pučki običaj i slavlje Božića, recitirali su i plesali .

Učenici, učiteljice i ravnateljica škole, Marija Jelena Krilić, ravnateljica, na kraju su  zaželjeli svima sretan Božić i mirne blagdane

- Radostan sam što su nas upravo školska djeca u Novskoj, unijela na neki novi srdačni dinamizam, na svoj dječji način u ovaj Božić. U tim mislima svima vjernicima i drugim građanima Novske želim čestitati Božić, sretan i blagoslovljen Božić, - rekao je Antun Škvorčević, bisku Požeške biskupije.

Partneri u osnivanju Katoličke osnovne škole u Novskoj bili su, Požeška biskupija, biskup msgr. Antun Škvorčević i Grad Novska, a u prvi razred krenulo je trinaest učenika.