Grad NOVSKA Službene stranice

Čarobna plesna atmosfera – mala škola plesa, zaplesali i gledatelji

Površina malog trga ispred POU Novska i Glazbene škole, postala je na trenutak plesni podij kada su na njega došlI plesači obučeni u odjeću kakva se nekada nosila,  „dame u pratnji gospode“ i zaplesali, prevukavši pozornost gosti s terase Caffe bara „Novela“,  koji su uživali uz piće u lijepom jesenskom sunčanom danu.

Podijem su se prvo uz glazbu zavrtjeli Karla Nikolovsa i Hrvoje Veličković, plesači Sportskog plesnog kluba „Zagreb“ by Nicolas. Uz ritmove glazbe plesali su  latino – američke i standardne plesove. Priključili su im se novljanski srednjoškolci i uz malu poduku, brzo uhvatili korak.

Plesači Karla i Hrvoje, bili su sjajni učitelji i njihovi „učenici“ uskoro su letjeli plesnim podijem, a čarobna atmosfere prenijela se i na gledatelje.

Karla i Hrvoje par su koji pleše dugo u  Sportsko plesnom klubu „Zagreb“ by Nicolas, sudjelovali su na mnogim plesnim natjecanjima s kojih uvijek dolaze okićeni medaljama. Naravno, njihov učitelj je Nicolas Quesnoit, profesionalni plesač i s sa svojom plesnom partnericom prvak Hrvatske.

Prije nekoliko godina u Novskoj je vodio plesnu školu, a njegove plesačice i plesače iz kluba, Novljani su s uživanjem gledali nekoliko puta na raznim zabavnim događanjima u gradu.