Grad NOVSKA Službene stranice

Centar za mlade Novska – mjesto novih znanja, učenja i okupljanja

Novske je dobila Centar za mlade, smješten je u uređenim prostorijama Gradske sportske dvorane. Na svečanom otvorenju uz nazočnost mladih, predstavnika udruga koje okupljaju mlade, predstavnike gradskih ustanova,  prostor su na korištenje predali,  Nada Zrinušić, pomoćnica ministrice za međunarodne poslove i programe, državna tajnica Margareta Mađerić i Marin Piletić, gradonačelnik.

Centar za mlade projekt je novljanskog Atletskog kluba “NoGA”, uz potporu grada pokrenut je sredstvima Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna,  a za njegovu realizaciju dano je nešto više od 1,2 milijuna kuna. Provoditi će se u trajanju od 18 mjeseci, a u Centru su zaposlene dvije osobe, Matea Sertić, voditeljica i Filip Mičević, administrator.

 

Prostori su u potpunosti opremljeni za početak aktivnosti, voditeljica Matea Sertić, kaže kako s programima  započinju početkom siječnja 2019. godine, tečajevima stranih jezika, plesnim tečajem, učenjem zumbe, a u programu su sportske i druge aktivnosti, likovne i foto radionice, edukacije i predavanja.

U Centru će biti i pedagog koji  će provoditi savjetovanje o modernim ovisnostima, o problemima ponašanja, socijalnoj integraciji u društvo i profesionalnoj orijentaciji.

- Želimo okupiti što više mladih, iznenađeni smo odazivom, a tek započinjemo s našim aktivnostima, rekla je voditeljica, napominjući da se u aktivnosti mogu uključiti mladi od 15 do 29  godina starosti.  

Mlade očekuju zanimljiva događanja, suradnja s drugim sličnim centrima mladih, a već je najavljen posjetit Centra za mlade u njemačkom grada  Mengenu i Mladinskom centru Slovenske konjice.

Aktivnosti i upiti na:

 https://www.facebook.com/czmnovska/   

https://czmnovska.com/