Grad NOVSKA Službene stranice

Članice Udruge "Nora" vježbanjem u prirodi pozdravile dolazak proljeća

Sportsko – rekreativna Udruga "Nora iz Novske je već drugu godinu za redom u subotu, 18. ožujka vježbanjem u prirodi obilježila akciju "Ususret proljeću", u okviru koje su članice pješačile do Novljanskog jezera. U ugodnom ambijentu na terasi smještenoj pokraj jezera održale su sat rekreativnog vježbanja u prirodi, s ciljem osvještavanja građana na  zajednički oblik sportske rekreacije.

Članice od osnutka Udruge održavaju brojne akcije koje su već postale tradicionalne, kao na primjer obilježavanje Svjetskog dana sporta i Europskog tjedna tjelesne aktivnosti. Također redovno sudjeluju u svim gradskim manfestacijama s ciljem promoviranja zdravog načina života. "Ova akcija za cilj ima pozvati sve naše sugrađane, osobito žene, na boravak u prirodi koja je zaista velika blagodat za sve vrste rekreacije" – izjavila je predsjednica Udruge Marija Bilman, istaknuvši kako uživaju veliku potporu od strane Grada Novske i gradskih institucija, te Zajednice sportskih udruga.

Prije polaska na Novljansko jezero članice su se okupile na trgu ispred POU, gdje ih je dočekao gradonačelnik grada Novske Vlado Klasan, koji redovno prati rad Udruge. "Žene su doista važan dio naše zajednice i osobito mi je drago što ova skupina entuzijastica na ovaj način promovira zdravlje i odlazak na naše Novljansko jezero" – kazao je gradonačelnik, te je ovim putem pozvao sve građane da se u što većem broju pridruže aktivnostima koje provodi "Nora".

Udruga će 18. i 20. travnja organizirati Tjedan otvorenih vrata u prostorima gdje obavljaju redovne programe tjelesnog vježbanja, te će svim zainteresiranim građanima omogućiti uvid u aktivnosti koje provode (joga, pilates, aerobic, step aerobic, korektivna gimnastika, fitness, hard body) obučeni voditelji.