Grad NOVSKA Službene stranice

Članovi HČZ-a Grada Novske, Općina Jasenovac i Lipovljani na skupu časnika „ZADAR 2017“

Proteklog vikenda članovi Hrvatskog časničkog zbora Grada Novske, Općina Jasenovac i Lipovljani, sudjelovali su na skupu Udruga pričuvnih časnika i dočasnika Republike Hrvatske pod nazivom „Zadar 2017“. Susret je organizirala Zajednica udruga HČZ RH, a sudjelovalo je oko 250 članova iz Pakraca, Lipika, Novske, Samobora, Vrbovca, Ivanić Grada, Slatine, Ogulina, Duge Rese, Osijeka i Orahovice

Bio je to petnaesti susret pričuvnih časnika i dočasnika prigodom kojeg su posjetili, postrojbu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva sa sjedištem u Zračnoj luci Zadar, 93. Zrakoplovnoj bazi OS RH,  selu Škabrnju, mjesto stradavanja branitelja i civila početkom Domovinskog rata, a vijence i svijeće položili su kod spomenika u Kašiću i Latinskom Islamu, kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Opreraciji „Maslenica 93“.

Kako je istaknuo  umirovljeni stožerni brigadir Rozarijo Rozga,  predsjednik ZU HČZ RH, ovi susreti doprinos su očuvanja vrijednosti i čuvanja spomena na Domovinski rat. Kao i prijašnjih godina susreti su bili pod pokroviteljstvom Ministra obrane RH i Načelnika Glavnog Stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske te povodom 26. obljetnice osnutka OS RH i HKoV i osme obljetnice članstva RH u NATO Savezu.