Grad NOVSKA Službene stranice

Članovi PD "Zmajevac" Novska održali Skupštinu – prezentirane brojne aktivnosti iz 2016. godine

Planinarsko društvo "Zmajevac" je u petak, 27. siječnja održalo redovnu godišnju Skupštinu, u Vatrogasnom domu DVD-a Novska. Skupštini su nazočili gradonačelnik grada Novske Vlado Klasan, dopredsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Novske Ivan Hećimović, te brojni predstavnici HGSS stanice Novska, DVD-a Novska, kao i okolnih planinarskih društava iz Lipika, Pakraca i Kutine. U radno predsjedništvo izabrani su Edo Bogović kao predsjednik, te Ivica Mijatović i Melita Mihalić kao članovi. Predsjednica Društva Melita Mihalić iznijela je iscrpno Izvješće o radu Društva tijekom protekle godine, koje je popratila zanimljiva video prezentacija. Kazala je kako je jako zadovoljna realiziranim projektima, od održavanja planinarskih putova i staza, sve do brojnih planinarskih pohoda.

Članovi PD "Zmajevac" na novljanskom brdu održavaju otprilike 40-ak kilometara staze, a pri čišćenju neprohodnih putova uvelike im pomažu članovi HGSS – stanice Novska i DVD Novska, a pri težim slučajevima i "Novokom", te Šumarija Novska. U travnju prošle godine su za potrebe izrade turističke karte Grada Novske snimili cijelu stazu VRO "Bljesak", kao i pet spojnih putova. Svake godine organiziraju dva tradiconalna pohoda, novogodišnji i onaj u okviru obilježavanja VRO "Bljesak". "Pohode održavamo s ciljem da nam se priključi što više građana, a u tome nam svakako pomaže Grad Novska, bez čije financijske potpore ne bi mogli održavati naše tradicionalne pohode" – izjavila je predsjednica PD "Zmajevac" Melita Mihalić.

Planinari "Zmajevca" su pred kraj prošle godine napokon dobili maskotu Društva, kojeg su izradili članovi DLAN-a, te su prema riječima predsjednice nakon 18 godina napokon dobili i priliku izraditi znak pohoda, također uz financijsku potporu Grada Novske. Protekle godine sudjelovali su i u pohodima na Moslavačku goru, Malu Mojstrovku, te su se odazvali na brojne druge planinarske pohode. Dopredsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Novske Ivan Hećimović izjavio je kako je zadivljen brojem pohoda na kojima su članovi sudjelovali, rekavši kako im pomalo zavidi na tome.

"Malo je Novljana imalo priliku vidjeti kako su lijepe doline koje se nalaze na našem području, iskreno vam čestitam na svim projektima koje ste ostvarili i želim vam puno uspjeha u daljnjem radu" – rekao je dopredsjednik ZSU Novska Ivan Hećimović. Prisutne je pozdravio i gradonačelnik grada Novske Vlado Klasan, koji je posebno zadovoljstvo iskazao povećanjem broja mladih u PD "Zmajevac". Predsjednica Društva Melita Mihalić je juniorkama Planinarskog društva "Zmajevac," Sari, Katarini i Ivi, uručila dječji planinarski dnevnik, kako bi u njega zapisale sve svoje planinarske avanture.