Grad NOVSKA Službene stranice

Dan policije i blagdan sv. Mihovila – zahvala za doprinos slobodi i miru

Slaveći  svog zaštitnika svetog Mihovila, hrvatske policajke i i policajci obilježili su i Dan policije. Sa sjećanjem na poginule i nestale pripadnike služene su mise, a kod Spomen mjesta održani su komemorativni skupovi, položeni vijenci i upaljene svijeće.

Ispred Policijske postaje Novska na Spomen ploči uklesano je, „Onima koji su dali život u svetom Domovinskom ratu“, stoje imena u spomen za policajce, Predraga Škrbinu, Željka Nikića, Zdravka Malnara, Darka Relića Željka Šlata, Peju  Mijadžikovića, Stjepana Mihaljevića i Mladena Jakoviljevića, pripadnike temeljne i specijalne policije PP Novska , koji su dali život za slobodu Hrvatske.

Obitelji i kolege policajci PP Novska, predstavnici Udruga iz Domovinskog rata sa zastavama  Udruga i svojih ratnih postrojbi, predstavnici Grada Novske, Općina Jasenovac i Lipovljani, brojni građani i mladi, došli su prisjetiti se njihovog doprinosa slobodi i miru i odati im počast.

Misu u kapeli sv. Mihovila u Bročicama kao i molitvu kod Spomen ploče, predvodio je Milan Vidaković, župnik župe sv. Luke Evanđeliste u Novskoj.