Grad NOVSKA Službene stranice

Delegacije 14 veleposlanstava u RH posjetile gaming inkubator – puno hvale i najava suradnje

Delegacije 14 veleposlanstava u RH posjetile gaming inkubator – puno hvale i najava suradnje

Susret s virtualnom stvarnosti i video igrama, u ponedjeljak, 4. studenog imali su veleposlanici i gospodarski atašei akreditirani u Republici Hrvatskoj, koji su prigodom posjete Novskoj, obišli Poduzetnički inkubator PISMO u Novskoj. Tridesetak diplomata iz, Australije, Albanije, Belgije, Bugarske, Irske, Španjolske, Mađarske, Grčke,Turske, Litve, Danske, Poljske, Ukrajine i Crne Gore te delegacija Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, upoznali su se s radom inkubatora i gaming industrijom, gdje su im prezentirane mogućnosti i ponuđena suradnja.

"Ono što nas veseli što je nakon naše prezentacije rada inkubatora PISMO, došlo do brojnih upita za izradu raznih sadržaja vezanih za gaming, vezanih za ono što naše gaming tvrtke mogu napraviti. Očekujemo nastavak i poslovnu suradnju s veleposlanstvima", rekao je Mario Čelan, direktor županijske razvojne agencije SiMoRa.   

U gaming poduzetničkom inkubatoru stvaraju se video igre, neke do 15 tvrtki već su ostvarili dobit na europskom i svjetskom tržištu, a prema riječima direktora, otvaranje novih tvrtki najavilo je još 18 poduzetnika. Poslije skorog završetka radova na drugoj zgradi za potrebe gaming industrije, slijedi postavljanje opreme za motion capture studio, glazbeni i video studio, virtualni studio, vrhunske opreme za razvoj kojom će se moći koristiti profesionalni, domaći i strani game devaloperi.

Veleposlanicima i diplomatima predstavljen je i novi projekt, izgradnja campusa, učenički i studentski dom te gaming arena za e-sportove.

"Projektna dokumentacija je u pripremi", za kraj kaže direktor Čelan.