Grad NOVSKA Službene stranice

Dječjem vrtiću „Radost“ Novska dodijeljena Zelena zastava i status Međunarodne Eko škole

Dječji vrtić „Radost“ Novska ima status Međunarodne Eko škole, a na prigodnoj svečanosti kojoj su nazočili i roditelji djece dječjeg vrtića te mnogi uzvanici, podignuta je  „Zelena zastava“  koju je  Udruga „Lijepa naša“  dodijelila vrtiću.

Prigodni program prije podizanja zastave izvela su djeca više odgojnih skupina. O važnosti dodjele „Zelene zastave“  vrtiću govorila je ravnateljica vrtića, Dijana Kadliček, gradonačelnik Marin Piletić te Ante Kutle, predsjednik Udruge „Lijepa Naša“, koji je istaknuo važnost ekologije, naglasivši da „bez očuvanja prirode nema opstanka“.

Predsjednik Udruge „Lijepa Naša“, Ante Kutle izjavio je da je ekološki odgoj od malena vrlo važan, odgajaju se  opreznije i pažljivije generacije koje će pristupati prirodi s poštovanjem i djecu koja će svojim ispravnim navikama postupanja s okolišem poslužiti odraslima kao primjer.

U Hrvatskoj status Eko škole ima 316 odgojno obrazovnih ustanova od čega je 81 dječji vrtić, a među onima koji ponosno ističu Zelenu zastavu je Dječji vrtić „Radost“ Novska.

Ravnateljica Dječjeg vrtića „Radost“ Novska da je prije dobivanja ovog simbola Dječji vrtić „Radost“ prošao je „sedam koraka“  do certifikata Eko škole odnosno vrtića. Kroz smanjenje i zbrinjavanje otpada, racionalno korištenje obnovljivih izvora energije te uređenjem okoliša vrtića u čije su dvorištu odgojiteljice i vrijedne ruke mališana  uredili „začinski vrt“ i „hotel za kukce“, zavrijedili su zelenu zastavu koja će se naredne dvije godine vijoriti na jarbolu ispred vrtića.

Zelenu zastavu na jarbol su podigli, Lana, Lovro, Fran i MijaLena, djeca Dječjeg vrtića „Radost“ Novska.