Grad NOVSKA Službene stranice

Dobra suradnja s Hrvatskim vodama – do jeseni početak radova na više lokacija

Iz razgovoru s mještanima naselja na području Grada Novske, nabolje se može osjetiti što postavljaju kao prioritete kada je u pitanju komunalna infrastruktura, pa na svakom obilasku terena predstavnike gradske vlasti dočeka niz prijedloga.

Obilaskom naselja Brestača, zamjenik gradonačelnika Siniša Kesić i Tomislav Naglić, voditelj ispostave Hrvatskih voda, Novska – Strug, razmotrili su mogućnost rješenja povećanja broja parkirališnih mjesta kod Mjesnog doma. Dom koji osim za potrebe mještana služi i za održavanje raznih događanja te zbog svoje uređenosti ima i  komercijalnih mogućnosti iznajmljivanja, treba više parkirališnih površina s čime se planira krenuti zajedno s poslovima oko energetske učinkovitosti doma.

Uređenjem obale potoka pokraj doma uz izgradnju potpornog zida, što bi bio posao Hrvatskih voda, a računajući  s  gradskom tvrtkom „Novokom“, ovaj posao je moguće započeti već do kraja godine i ne iziskuje velika financijska ulaganja.

Puno veći zahvati kao i trajna rješenja nameće uređenje potoka Kozarac u Kozaricama, odnosno povećanje propusnosti vode ali i problemi radi odvodnih kanala u naselju.  Nekoliko domaćinstava ima problem kod jačih oborina  kada se voda iz kanala prelijeva u njihova dvorišta, a zemlja s kosina kanala urušava i prijeti širenjem prama kućama.