Grad NOVSKA Službene stranice

Dodatna sredstva za održiv i ujednačen regionalni razvoj

U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova europske unije održano je  potpisivanje II. kruga ugovora,  Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa podrške regionalnom razvoju.

Za razvojne projekte lokalne i područne samouprave Ministarstvo je dodijelilo dodatnih 50 milijuna kuna, za održiv i ujednačen regionalni razvoj Hrvatske, a s ministricom Gabrijelom Žalac ugovore su potpisali župani,  gradonačelnici i načelnicima općina.

Sredstva su osigurana iz  proračuna Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a kako je naglasila ministrica Žalac,  „ove su godine osigurali više od 157 milijuna kuna za projekte županija, gradova i općina,  što je više nego u proteklih pet godina zajedno“. Dodala je kako je Ministarstvo osiguralo i „120 milijuna kuna kroz tri proračunske godine, jer je iznimno važno da već sada krenemo s pripremama za iduće financijsko razdoblje kako bismo imali što više projekata spremnih za prijavu na sufinanciranje iz fondova EU“.

Gradonačelnik Marin Piletić je Ugovor na 300 tisuća  kuna potpisao ispred Grada Novske, istaknuvši da dobivena sredstva Ministarstva predstavljaju i podršku gospodarskoj kao i socijalnoj revitalizaciji novljanskog područja.