Grad NOVSKA Službene stranice

Dodatna sredstva za gradnju Dječjeg vrtića “Stribor“

Dodatna sredstva za gradnju Dječjeg vrtića “Stribor“

Uskoro početak radova

Za izgradnju novog Dječjeg vrtića “Stribor“, Gradu Novska od Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje,  odobren je iznos sufinanciranja u visini od 300 tisuća kuna.

Ugovore o sufinanciranju u prostorijama Ureda u Zagrebu, potpisali su Nikola Mažar, državni tajnik  Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje sa predstavnicima lokalnih samouprava,  sa šest gradonačelnika i predstavnicima 19 općina. Sredstava financijskih potpora dodijeljena su u okviru „Programa usmjeravanja i rasporeda sredstva za poticanje održivog povratka na području posebne državne skrbi“.

Državni tajnik Nikola Mažar, prigodom potpisivanja Ugovora, naglasio je „da je cilj i svrha Programa, poticanje održivog povratka stanovništva na područjima posebne državne skrbi i to putem financijske pomoći jedinicama lokalne samouprave u provedbi projekta i aktivnosti koje doprinose stvaranju boljih i kvalitetnijih uvjeta življenja kao i stvaranju preduvjeta ostanka, povratka i naseljavanja područja posebne državne skrbi.

U ime Grada Novska, Ugovor je potpisao Marin Piletić, gradonačelnik. Kako je rekao, uz dobivena sredstva Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, uz pomoć Republike Hrvatske, Ministarstva demografije i Ministarstva regionalnog razvoja, nakon skorog potpisivanja ugovora s izvođačem radova, započela bi izgradnja Dječjeg vrtića “Stribor“.

- I pored otvaranja novih prostora za dvije skupine djece, uz postojeće kapacitete u Dječjem vrtiću „Radost“, potrebna je izgradnja novog vrtića u kojemu će biti mjesta za dodatnih pet skupina djece, rekao je gradonačelnik.

Ž.G.