Grad NOVSKA Službene stranice

DVD Krapje održalo 92. izbornu godišnju Skupštinu

U subotu, 25. ožujka u Krapju je održana 92. izborna godišnja Skupština DVD-a Krapje. Skupštini su nazočili gradonačelnici Novske i Kutine, Vlado Klasan i Andrija Rudić, načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković, direktor tvrtke "Vatropromet" Nenad Radojčić, te brojni predstavnci okolnih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

U voditeljstvo Skupštine izarane su Mateja Koberac, Mihaela Vuković, te  Ana Sajko koja je ujedno izabrana i za zapisničara. Izvješće o radu Društva za proteklu 2016. godinu podnijela je predsjednica DVD-a Mateja Koberac, koja je naglasila kako se broj članova iz godine u godinu konstantno povećava. Prisutne je uime Grada Novske i nazočnog gradonačelnika Kutine pozdravio gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan.

"Andrija i ja kao gradonačelnici znamo koliko je važno poduprijeti vatrogasna društva,vi riskirate svoje živote kako bi pomogli drugima, puno toga smo napravili zajedno, posebice u vrijeme velikih poplava kada smo jedni drugima bili na pomoći" – izjavio je gradonačelnik Novske Vlado Klasan.

"Ova društva vrše jednu humanitarnu dužnost koja u posljednje vrijeme nije toliko vezana uz gašenje požara, već uz druge elementarne nepogode poput poplava, a u borbi protiv njih pomogli su nam i Grad Novska i Općina Lipovljani" – rekla je načelnica Mačković, koja je posebno pozdravila nazočnu mladež DVD-a Krapje. Predsjednica Društva je svima zaslužnima za pomoć i potporu radu DVD-a uručila prigodne zahvalnice.