Grad NOVSKA Službene stranice

Energetska obnova Hrvatskog doma u Novoj Subockoj – ušteda energenata preko 70 posto

Energetska obnova Hrvatskog doma u Novoj Subockoj – ušteda energenata preko 70 posto

Završetkom energetske obnove Hrvatskog doma u Novoj Subockoj, smanjena je potrošnje primarne energije i emisija CO2 za preko 70 posto, istaknuto je na završnoj konferenciji o energetskoj obnovi doma.

Na zgradi doma obavljani su sveobuhvatni radovi, s ciljem smanjenja potrošnje energije, postavljena je toplinska izolacija, zamijenjena stolarija i rasvjetna mjesta energetski učinkovitijom, instalacije na prirodni plin, a postavljen je i novi krov na zgradi.

- Energetskom obnovom i izmjenom stolarije, sustava grijanja, Nova Subocka je dobilo lijepo uređenu zgradu u kojoj se odvija sav društveni život mještana, naglasio je Marin Piletić, gradonačelnik, dodajući kako predstoji uređenje interijera Hrvatskog doma u Novoj Subockoj.

Radovi na energetskoj obnovi izvodila je novljanska građevinska tvrtka „Venka gradnja“, vlasnika Marija Pranjića, nadzor radova provodila je tvrtka Tenzor d.o.o. iz Zagreba kao i Kontrol biro d.o.o, koji su i prije ugovorenih rokova završili projekt.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je nešto više od 1,2 milijuna kuna uz sufinanciranje iz EU fondova sa sedamsto tisuća kuna.

Tijekom prošle godine ulaganja u naselje Novu Subocku, iznosila su više od 4,6 milijuna kuna, u vodovod, kanalizacijsku odvodnju,  potporu građanima, djeci, učenicima, studentima, u održavanje nerazvrstanih cesta, groblja i u ostale poslove.

Hrvatski dom u Novoj Subockoj još je jedan objekt na području Grada Novske koji je dobio učinkovitu energetsku zaštitu, prije je to urađeno na zgradi i sportskoj dvorani Osnovne škole Novska, na poslovno stambenoj zgradi u ulici Kralja Tomislava, na Dječjem vrtiću „Radost“ Novska, Hrvatskom domu u Brestači, u cijelosti je kroz projekt PISMO rekonstruirana zgrada za Gaming industriju,  a prema najavi na redu su nova investicijska ulaganja energetske obnove zgrada i domova na području Grada Novske.