Grad NOVSKA Službene stranice

Energetska obnova Osnovne škole Novska – radovi započinju i na školskoj sportskoj dvorani

Radovi na  energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Novska krenuli su sredinom kolovoza, a osim vanjskih radova, obuhvaćaju  ugradnju nove stolarije, novu rasvjetu, obavljaju se poslovi na kotlovnici, izmijenjeno je krovište na školskoj sportskoj dvorani, a radnici će uskoro  na vanjske zidove dvorane postavljati  stiropor ploče za energetsku zaštitu za toplinsku i zvučnu izolaciju.

Poslovi dobro napreduju, gradilište je obišao Roman Rosavec, zamjenik župana, istaknuo je važnost ulaganja u školstvo na području Sisačko moslavačke županije, te kako su bili „nužno potrebni radovi na zgradi Osnovne škole Novska“.

- Županija u svom djelokrugu ima 38 škola, ulaže u obrazovanje i uređenje osnovnih i srednjih škola. Projekt energetske obnove OŠ Novska vrijedan je preko 7 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva četiri milijuna kuna, rekao je Rosavec.

Ravnateljica Antonija Mirosavljević , kaže kako se zbog radova nastava odvija i u Srednjoj školi Novska, te još jednom moli za strpljenje, očekuje završetak radova na kotlovnici tijekom listopada,a svih radova i povrataka učenika u energetski obnovljenu i uređenu školi početkom drugog polugodišta. Biti

Direktor tvrtke „Venka gradnja“ iz Novske, Mario Pranjić, kaže da je do sada obavljen veliki dio posla, slijedi nanošenje završnog sloja na postavljenu toplinsku oblogu pa će se uskoro  moći vidjeti nova vizura škole. 

Sisačko-moslavačka županija jedan od najboljih partnera Gradu Novskoj, pa je u partnerstvu i sufinanciranjem završeno i uređenje vanjskog  igrališta s tribinama. Sa zamjenikom župana, gradilište je obišao i Marin Piletić, gradonačelnik kao i Josip Šimunović, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ.