Grad NOVSKA Službene stranice

Energetska obnova škole - bolji uvjeti i viši standardi za učenike i učitelje OŠ Novska

Sufinanciranjem energetske obnove Osnovnih škola u Novskoj i Gvozdu, stvaraju se kvalitetniji uvjeti za rad učenika  učitelje te ostvaruje ušteda u potrošnji energije. Ugovore o sufinanciranju s Ivom Žinićem, sisačko moslavačkim županom  u Sisku su potpisali, Marin Piletić, gradonačelnik Novske i Milan Vrga, načelnik Općine Gvozd.

 

Grad Novska potpisanim sporazumom s 300 tisuća kuna sudjeluje u sufinanciranju dok će Općina Gvozd sufinancirati radove u vrijednosti 100 tisuća kuna.

- Osnovna škola Novska, projekt je vrijedan 7 milijuna i 162 tisuće kuna, od čega su bespovratna sredstva četiri milijuna kuna. Razdoblje provedbe projekta je do kraja  ožujka 2019. godine.  Tu imamo gotovo tri milijuna kuna razlike. Iznos je to koji moramo financirati iz vlastitih sredstava. Ovaj iznos smo također prijavili na fond za regionalni razvoj gdje ćemo dobiti određena bespovratna sredstva, rekao je župan, podsjetivši na energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja.

Dodaje kako je Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, prijavljeno sedam škola s područja SMŽ, škole u Glini, Sunji, Gori, Topuskom, Novskoj, Gvozdu i Lipovljanima. Ukupna vrijednost za projekt  energetske obnove škola, iznosi  oko 35 milijuna kuna.

- Ova investicija od više od 7 milijuna kuna u potpunosti će obnoviti  jednu od najvećih školu i privesti energetskoj svrsi, postići da zaista maksimalno uštedimo i da imamo novouređeni objekt na području grada. Zašto smo se odlučili sufinancirati? Pa upravo zato što u tu školu idu naša djeca, tamo naši učitelji svakodnevno kvalitetno određuju nastavu, niz uspjeha, što individualnih, što grupnih, dolazi upravo iz Osnovne škole Novska. Kao gradonačelnik mogu slobodno kazati da je tim u osnovnoj školi, koji čini gotovo sto djelatnika, jedan od najboljih partnera Gradu Novskoj u svim manifestacijama i svim organizacijama događanja, a svakako da to isto jest  i Sisačko moslavačka županija, pohvalio je Marin Piletić, zahvalivši se županu što Županija kontinuirano ulaže u Novsku. Pri tome je podsjetio na više projekata koji se uspješno ostvaruju u zajedničkoj suradnji,  među kojima je i Poduzetnički inkubator „PISMO“ Novska, projekt vrijedan 25 milijuna kuna.

 

Značajna sredstva uložena su u OŠ Novska, ravnateljica Antonija Mirosavljević spominje ulaganje u uređenje školske kuhinje, u vanjsko školsko igralište, te da će se energetskom obnovom škole, stvoriti bolji uvjeti i viši standardi za učenike i učitelje, a Grad Novska imati jednu od najsuvremenijih škola na području županije