Grad NOVSKA Službene stranice

EU zastupnik Karlo Ressler u Novskoj - Novska je postala simbol i primjer korištenja europskih fondova

EU zastupnik Karlo Ressler u Novskoj - Novska je postala simbol i primjer korištenja europskih fondova

"Spojiti lokalnu, nacionalnu i europsku razinu, to je ono što je ključno i po svemu onome što sam vidio u Novskoj, gradonačelnik Piletić sa svojim timom i te kako dobro razumiju – rekao je Karlo Ressler, zastupnik u EU parlamentu, nakon što je obišao Poduzetnički inkubator PISMO1/2, i upoznavanja s europskim projektima koji se provode ili su u pripremi realizacije na području Grada Novske."

Ressler dalje nastavlja „Novska je u prethodnom razdoblju postala žarište, simbol i primjer svega što se može napraviti s kvalitetnim korištenjem europskih fondova s jednom novom inovativnošću i kreativnošću“.

Posebno je istaknuo prepoznavanje trendova digitalne transformacije i mogućnosti koje pruža kvalitetno korištenje EU fondova i da je Novska simbol „kako bi trebali izgledati novi EU projekti koji omogućavaju radna mjesta“.

TONSKI PRILOG: Karlo Ressler

Kroz prostore PISM1/2, europskog zastupnika proveo je Mario Čelan, direktor RA SiMoRa, Ressler se upoznao i s gamerima koji imaju svoje tvrtke za razvoj video igara i aplikacija u Novskoj.

Posebno je upoznat s projektom Kampusa u Poduzetničkoj zoni, jedinstvenim u ovom dijelu Europe, proglašenim strateški važnim projektom Vlade RH, a ušao je i u dokumente Europske komisije.

"Svakako će biti izazov jedan ovakav projekt financirati u slijedećih 7 godina. Očekujem podršku svih struktura Vlade RH, resornih Ministarstva pa nije na odmet imati i podršku zastupnika u EU parlamentu, gospodina Resslera" – izjavio je Marin Piletić, gradonačelnik .

TONSKI PRILOG: Marin Piletić

Zastupnik Ressler nazočio je i kolegiju gradonačelnika u Gradskoj vijećnici, saznao o novim projektima u prezentacija, „Europska unija razvija Novsku“, Vide Iličić, ravnateljice RA NORA Novska i gradonačelnika Piletića, koji je rekao da će slijedeće financijsko razdoblje Europske unije biti prilika za nove projekte, zapošljavanja i sredstva.