Grad NOVSKA Službene stranice

FOTO:Vrhunski glazbenici za poklon Danu grada – Jole, Maja, „Autsajders“ i „Gypsy Jazz Quartet“

FOTO:Vrhunski glazbenici za poklon Danu grada – Jole, Maja, „Autsajders“ i „Gypsy Jazz Quartet“

Glazbeni poklon Novskoj povodom Dana grada pun je i nepogrešiv pogodak organizatora, Turističke zajednice Grada Novske, koji su za zabavu izabrali nastupe hrvatskih glazbenih zvijezda. Prvu večer za sam blagdan Lukova nastupio je Jole, drugi dan Maja Šuput, a za završnicu nastupi domaćeg rock glazbenog sastava – „Autsajders“ i „Gypsy Jazz Quarteta“.

Na središnjem trgu nakon tradicionalnog vatrometa nastupio je Jole, pjevač zabavnih nota iz Splita. Pozitivna energija koju je Jole prenio na publiku koja je ispunila trg, dobro poznatim pjesmama je dodatno zagrijao atmosferu ugodne listopadske večeri.

Nastup jedne od najpopularnijih pjevačica hrvatske estradne scene, Maje Šuput, na velikoj pozornici u Sportskoj dvorani bio je fantastičan i koji je napunio prostor dvorane. Raspoložena i rasplesana Maja potvrdila je očekivanja publike, bilo da je pjevala svoje ili pjesme drugih izvođača, svi su pjevali zajedno s njom, a Maja je znala podići raspoloženje do usijanja.

Završna večer slavlja Dana grada pripala je domaćem sastavu „Autsajders“, grupa mladih glazbenika koja u ovoj postavi nastupa zadnjih dvije godine. Publiku su oduševili dobro poznatim rock temama, domaćih i stranih bendova, vokal Fran Marton, Ante Fabijanić gitara, Luka Gračaković bas gitara, Milan Vuković bubnjevi i Fabijan Adžam vokal i solo gitara. „Autsajders“ treba ponovno pozivati na glazbene događaje, dečki zaslužuju svaku minutu slušanja.

Kao i virtuoze glazbe „Gypsy Jazz Quartet“, glazbenike s dužom karijerom i s više glazbenih spotova i nosača zvuka, s repertoarom najizvođenijih jazz i gypsy melodija.

Za dobar zvučni ugođaj i svjetlosne efekte pobrinula se mlada novljanska tvrtka za razglas i rasvjetu „Allegro“ vlasnika Fabijana Adžama.