Grad NOVSKA Službene stranice

Godina dana provođenja projekta „NE OVISNOSTI“

Godina dana provođenja projekta „NE OVISNOSTI“

Novska, 15.11.2021.Mjesec borbe protiv ovisnosti  u Republici Hrvatskoj obilježava se u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. Svake godine u navedenom razdoblju obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, te se nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice. Ovisnost je globalni problem koji zahtijeva provedbu suvremenog, kompleksnog programa prevencije, edukacije, ranog liječenja i otkrivanja ovisnika, rehabilitacije, resocijalizacije, uz potporu i doprinos svih tijela. Upravo zato se posljednjih godinu dana u Novskoj provodi projekt “Ne ovisnosti!”.

Projektom ”Ne ovisnosti!” razvija se mreža novih usluga za osobe s problemom ovisnosti, kao što su Klub ovisnika o alkoholu i Klub ovisnika o kocki. Uz aktivan rad ta dva kluba, bit organiziraju se i razne edukacije o prevenciji ovisnosti, čime će projektom biti obuhvaćena šira javnost što će pomoći u jačanju svijesti lokalne zajednice o problemu ovisnosti.

Projekt je u potpunosti sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 527.380,73 kn, a Razvojna agencija SIMORA upravlja projektom za nositelja Grad Novsku i partnera Centar za socijalnu skrb Novska. Predviđeno vrijeme trajanja provedbe projekta je listopad 2022. godine.

                       

Kontakt:

Ivana Matanović

Suradnik za provedbu programa i projekata

M. +385 91 544 1910

E. imatanovic@rk-smz.hr