Grad NOVSKA Službene stranice

Godinu dana rada JVP Novska

Godinu dana rada JVP Novska

Od osnivanja u lipnju prošle godine, Javna vatrogasna postrojba Novska, pored obavljanja profesionalnih vatrogasnih, stručnih i humanitarnih djelatnosti na području Grada Novske, uskoro će krenuti i s gospodarskim djelatnostima.

Nakon što su uredili prostore u novom djelu Vatrogasnog doma, u jednom djelu uskoro će staviti u funkciju mašine velikog kapaciteta za pranje i sušenje specijalnih odjela i zaštitne opreme koja se koristi u radu. Čišćenje, pranje i dezinfekciju, ponuditi će drugim vatrogasnim društvima i time pokrenuti dio gospodarskih usluga.

"Uredili smo i radionicu za poslove popravke opreme. U svemu što je do sada uređeno imali smo pomoć Gradskog vijeća Grada Novska, gradske uprave na čelu s gradonačelnikom, ali i donator i novljanskih poduzetnika" – rekao je Zlatko Pješ, ravnatelj JVP Novska.

TONSKI PRILOG - Zlatko Pješ
 

Veliki dio posla na prostorijama novog dijela Vatrogasnog doma uradili su sami, uz ulaganje i vlastitih sredstava iz prihoda usluga korisnicima, vatrogasci JVP Novska postavili su toplinsku zaštitu u prostoriji za dežurstva,  električne instalacije, obavili krečenje, uredili pod, krovište doma, a obnovili su i starije vozilo, kamion Mercedes za prijevoz vode.

S obavljenim radovima i pokretanju novih aktivnosti ravnatelj Pješ upoznao je i Marina Piletića, gradonačelnika. Obilazak je započeo mjerenjem temperature zbog mjera samozaštite od koronavirusa,  i iz prostora u prostor s ponosom su pokazali sve čime se služe u radu i novosti koje će doprinositi  JVP Novska.
 

"Čestitam svim pripadnicima postrojbe na onome što rade na sigurnosni građana u obrani od vatre, poplava i svih drugih nezgoda" – pohvalio je rad JVP Novska gradonačelnik.

Između ostalog spomenuo je i nedavnu donaciju Ministarstva gospodarstva vrijednu oko 2 milijuna kuna, opremu za obranu od poplava, a i ranije dobiveno novo navalno vatrogasno vozilo. I sam se zahvalio donatorima i poduzetnicima koji su na razne načine pomogli i omogućili bolje uvjete Javno vatrogasnoj postrojbi Novska.

TONSKI PRILOG - Marin Piletić

 

Od početka ove godine JVP Novska imali su 24 intervencije, a prošle godine, od osnivanja u pola godine rada više od pedesetak uspješno obavljenih zadaća kroz intervencije.