Grad NOVSKA Službene stranice

Grad Novska iz vlastitih sredstava ulaže u proširenje infrastrukture u Poduzetničkoj zoni "Novska"

Predstavnici Gradske uprave intenzivno rade na predstavljanju Poduzetničke zone Grada Novske, kao i benefita koji stoje na raspolaganju svim potencijalnim investitorima. Osim na promociji zone, Gradska uprava čini mnogo po pitanju proširenja postojeće infrastrukture, poglavito u Poduzetničkoj zoni "Novska", koja je smještena 1,3 km od izlaza na autocestu. Završne radove na izgradnji dijela infrastrukture u PZ "Novska" su u četvrtak, 17. studenog obišli gradonačelnik Novske Vlado Klasan, zamjenik gradonačelnika Tomislav Baić, direktor Novokoma Vinko Debeljak, te nadzorni inženjer Hrvoje Ljubojević.

Prema riječima Hrvoja Ljubojevića, nadzornog inženjera asfaltni radovi na prometnici dužine 260 metara se privode kraju, a izvođač većine obavljenih radova je tvrtka "Georad" iz Zagreba. "Cjelokupna investicija obuhvaća izgradnju DTK infrastrukture, električne mreže za rasvjetu, fekalne i oborinske kanalizacije, te vodovoda, plinske mreže i prometnice. Investicija je ugovorena na 2 milijuna i 800 tisuća kuna, no bilo je potrebno obaviti dodatne radove, tako da je vrijednost investicije porasla na 3 milijuna i 400 tisuća kuna" – kazao je nadzorni inženjer Hrvoje Ljubojević.

Novljanski gradonačelnik Vlado Klasan iskazao je zadovoljstvo što se iznimno važni radovi na infrastrukturi Poduzetničke zone "Novska" privode kraju, dodavši kako je s realizacijom ovog projekta zona opremljena u potpunosti. "Unatoč tome što se bivša Gradska uprava zadužila kreditom u iznosu od 10 milijuna kuna, uspjeli smo ovaj projekt financirati u potpunosti vlastitim sredstvima, čime ćemo stvoriti još kvalitetnije uvjete za nove investitore" – izjavio je gradonačelnik. Između ostalog je i najavio kako je početkom sljedeće godine u planu izgradnja industrijskog kolosijeka, a Agencija za investicije i konkurentnost predviđa kako će zahvaljujući tome ova zona biti najperspektivnija u RH.