Grad NOVSKA Službene stranice

Grad Novska postao grad modernih tehnologija –

Grad Novska postao grad modernih tehnologija – "smart city"

Gradonačelnik Novske Vlado Klasan je prošle godine sudjelovao na predstavljanju projekta "Gradovi budućnosti", koji je namijenjen promociji izvrsnosti i inovativnosti "smart city" i srodnih inicijativa, a sve u svrhu podizanja opće svijesti javnosti po pitanju razvoja novih tehnologija. Uvidjevši brojne pogodnosti implementiranja modernih tehnologija, gradonačelnik Vlado Klasan je ovu pozitivnu europsku praksu odlučio provesti i u lokalnoj samoupravi.

 

Grad Novska je ove godine, nakon potpisivanja Ugovora o tehničkom održavanju informacijsko – komunikacijskog sustava s tvrtkom Hema iz Zagreba, postao Grad modernih tehnologija. Projekt konsolidacije i modernizacije gradske IT infrastrukture vrijedan je 100 tisuća kuna, a cloud tehnologijom i tabletima za gradske vijećnike ostvarile su se znatne financijske uštede i ekološka korist.

Smanjena je potrošnja dodatnih resursa što je od velike važnosti za gradove koji su efikasni i istodobno svjesni utjecaja na okoliš. Ovakav način informatizacije pridonosi odgovornom pristupanju trošenja financijskih sredstava građana, a osim toga znatno je podignut i stupanj sigurnosti cijelog sustava.

 

Ujedno je omogućen brži i jednostavniji rad djelatnicima gradske uprave, koji su dodatno  educirani kako bi kompetentno i učinkovito koristili implementirane tehnologije i definirane procese. Tehnologija je akcelerator napretka, a njena primjena olakšava poslovanje svim poduzetnicima i stanovnicima, pa tako i Gradskoj upravi.

 

Grad Novska je digitalnom reformom postao Grad modernih tehnologija, ali i primjer svim većim gradovima, koji kroz napredne tehnologije, također mogu lakše i jeftinije ostvariti zadane ciljeve. Javna uprava je kroz ovaj projekt postala, ne samo sigurnija u pogledu zaštite podataka, već i preciznija i učinkovitija, a o ekološkom segmentu nepotrebnog trošenja papira, da se i ne govori.

 

Vijest o informatizaciji Gradske uprave Grada Novske možete pročitati i na sljedećim portalima:

1.http://www.nacional.hr/grad-novska-postao-grad-modernih-tehnologija-smart-city/

2.http://www.tportal.hr/gadgeterija/tehnologija/454943/Novska-modernizirala-gradsku-IT-infrastrukturu.html

3.http://www.ictbusiness.info/poslovna-rjesenja/grad-novska-digitalnom-reformom-polagano-postaje-gradom-modernih-tehnologija

4.http://www.poslovni.hr/tehnologija/novska-postala-pametni-grad-321409

5.http://limun.hr/main.aspx?id=1088185

6. http://profitiraj.hr/novska-grad-modernih-tehnologija/