Grad NOVSKA Službene stranice

Grad Novska potpisao Dodatak ugovorima o partnerstvu na provedbi projekta „Poduzetnički krediti 2016.-2017.

Grad Novska potpisao Dodatak ugovorima o partnerstvu na provedbi projekta „Poduzetnički krediti 2016.-2017.

U utorak, 7. ožujka u Sisku su potpisani Dodaci ugovorima o partnerstvu na provedbi projekta „Poduzetnički krediti 2016.-2017.“. S predstavnicima 12 jedinica lokalne samouprave ove je ugovore potpisao župan Ivo Žinić uz nazočnost zamjenice župana Anite Sinjeri-Ibrišević. U ime Grada Novske kao projektnog partnera ugovore je potpisao zamjenik gradonačelnika Grada Novske Vedran Mihaljević.

"Grad Novska će s 2% subvencionirati sve djelatnosti poduzetnika, ali pod uvjetom da je tvrtka i poslovanje na području Grada Novske. Nastavak je to poticajnih mjera za poduzetnike koje Grad provodi u posljednje tri godine", rekao je zamjenik gradonačelnika Vedran Mihaljević.

Potpisivanjem dodatka ugovoru nastavljena je provedba projekta „Poduzetnički krediti“ i u 2017. godini. Radi se o jednoj od 8 poticajnih mjera iz Operativnog plana poticanja malog gospodarstva i turizma u Županiji tijekom 2017. godine, za koje je osigurano ukupno 5 107 000 kuna. Nositelj projekta je Sisačko-moslavačka županija, a projektni partneri su 12 jedinica lokalne samouprave i to gradovi Kutina, Petrinja, Novska, Hrvatska Kostajnica, Popovača i Glina, te općine Lekenik, Lipovljani, Topusko, Donji Kukuruzari, Dvor i Majur, i uz njih 6 poslovnih banaka. Uz kamatnu stopu od 5-6,5 % i subvenciju Županije od 1-2 % i gradova i općina od 1-2 % najniža kamatna stopa za poduzetnike može iznositi i 1 %.

Minimalni iznos kredita kojeg poduzetnici mogu dobiti  je 50 tisuća kuna, a visina kredita odnosno njegov maksimalni iznos nije ograničen Cilj projekta je sačuvati i ojačati konkurentnost postojećih poduzetnika, poticati nove investicije. Rok otplate je 10 godina uz mogući poček od dvije godine.