Grad NOVSKA Službene stranice

Grad Novska sufinancira kuhane obroke u OŠ Novska

Nakon dugog niza godina ponovo je uveden kuhani obrok u Osnovnoj školi Novska. U srijedu, 1. veljače Osnovna škola Novska u svojoj obnovljenoj kuhinji započela je s kuhanjem hrane za učenike.

Što je najbitnije i razlog zašto je uveden kuhani obrok je zdrava hrana za učenike s jednim obrokom u školi te stvaranje navika kod učenika na  konzumiranje zdrave hrane.

Ravnateljica Antonija Mirosavljević je za RPN izjavila kako skuhaju oko 650 obroka dnevno zbog čega su uveli dva velika odmora u prijepodnevnoj i dva u poslijepodnevnoj smjeni budući u improviziranoj blagavaonici nema dovoljno mjesta za sve učenike jedne smjene. Naglasila je kako vjeruje da će biti još i više zahtjeva za kuhanim obrokom jer učenici su jako zadovoljni i veseli zbog uvođenja kuhanog obroka, već prvi dan tražila se porcija više  - jer  u društvu se i bolje jede. Istaknula je kako su za zdravi obrok zaslužni Grad Novska i Županija Sisačko-moslavačka.

Grad Novska je u 2016. godini sufinancirao troškove hrane za ukupno 154-oro djece slabijeg imovinskog statusa u iznosu od oko 154.000,00 kuna. Stoga je gradonačelnik Vlado Klasan iskazao  zadovoljstvo što Grad Novska i ovim činom pokazuje socijalnu osjetljivost posebice kada je u pitanju skrb o  djeci i mladima.