Grad NOVSKA Službene stranice

Gradonačelnik održao javnu prezentaciju dugoročnih projekata grada Novske

Gradonačelnik Novske Vlado Klasan u svojim obraćanjima često ističe brojne raznovrsne projekte koje zajedno sa svojim suradnicima priprema s clijem razvoja našeg Grada. Kako bi građane uputio u svrhu i tijek ranije spomenutih projekata u petak, 12. svibnja održao je prezentaciju projekata. U zgradi INE Naftaplin okupilo se oko 100-tinjak građana koji su pokazali veliki interes za upoznavanje s novim projektima. Gradonačelnikovo izlaganje popraćeno je s power point prezentacijom koja je sadržavala animacijski pregled svih projekata. Prvi je predstavljen projekt Novljanskog rekreacijskog centra koji je već u visokoj fazi realizacije. Tijekom protekle četiri godine, osim plaže i okoliša, uređeni su i brojni drugi sadržaji koji su obogatili ponudu na Novljanskom jezeru.

Na omiljenom izletištu svih Novljana, ali i žitelja okolnih gradova, u protekle četiri godine realizirane su mnoge sastavnice ovog projekta. Trenutno je u tijeku proširenje obale, uređenje šetnica, postavljanje plutajuće bine s amfiteatrom i Aqua parka, ali i uređenje turističko informativnog centra, koje će sadržavati suvenirnicu i parkirališna mjesta, a služiti će i kao svojevrsni ulaz u područje Novljanskog rekreacijskog centra. Korak po korak, Novljansko jezero iz godine u godinu zaokružuje cjelinu ovog projekta, koji će biti strateški važan za razvoj kontinentalnog turizma i pozicioniranje Grada među poželjna izletnička odredišta. Predstavljen je i projekt Sportskog centra, koji je predviđen na prostoru Poduzetničke zone Novska.

Prema riječima gradonačelnika, osim što će se na tu lokaciju premjestiti NK "Libertas" s već postojećim tribinama, planirano je i postavljanje teniskih terena, te nogometnog igrališta s umjetnom travom i atletskom stazom. Naselje za umirovljenike svakako je najviše zaintrigiralo nazočne građane treće životne dobi, koji su s velikim odobravanjem pozdravili taj projekt. "Provodeći razne mjere poput dodatka na mirovinu, dokazali smo da se zdušno zalažemo za kvalitetan život i dostojanstvo osoba treće životne dobi. Možemo se pohvaliti i odličnom suradnjom s novljanskom Udrugom umirovljenika, koja nam je pomogla da realiziramo ovu vrstu novčane pomoći za naše umirovljenike" – rekao je gradonačelnik Klasan, naglasivši kako su se u ovaj projekt upustili s ciljem unapređenja životnog dostojanstva umirovljenika s našeg područja i šire. Sve navedeno spada u kategoriju dugoročnih projekata koji su u pripremi. Gradonačelnik je zamolio građane za strpljenje, a kako će otprilike izgledati navedeni projekti pogledajte u galeriji fotografija.