Grad NOVSKA Službene stranice

Gradonačelnik povodom Dana osoba s Down sindromom primio članove Udruge "Mali princ"

Dan osoba s Down sindromom obilježava se svake godine 21. ožujka diljem svijeta. Simbol tog dana su rasparene šarene čarape u kojima su u utorak, 21. ožujka na prijam kod gradonačelnika Novske stigli članovi Udruge "Mali princ" iz Novske. Nošenjem šarenih čarapa izražavamo podršku borbi osoba s Down sindromom da se integriraju u naše društvo i da ne bivaju diskriminirane i suočene s predrasudama.

Gradska uprava trudi se omogućiti što kvalitetnije uvjete za članove Udruge "Mali princ", te im je osigurala prostor za provođenje njihovih aktivnosti. Prijamu su nazočili predsjednica Udruge Marina Gavranović, te članovi Suzana Pavlović sa sinom Ivanom i Zdenka Šep sa sinom Antonijom. "Drago mi je što smo se okupili kako bi obilježili ovaj dan i nadam se da ćemo u narednom periodu imati više stručnog osoblja koje će s djecom provoditi brojne aktivnosti" – izjavila je predsjednica Udruge, te se zahvalila gradonačelniku Vladi Klasanu na prijamu i podršci kojom pomaže rad Udruge "Mali princ". Antonijeva majka, Zdenka Šep, istaknula je kako je on već nekoliko puta u okviru obilježavanja Down sindroma radio kao konobar u jednom ugostiteljskom objektu, što je okarakterizirala kao izvrsnu ideju.

 

Dodala je da se osobe s Down sindromom na taj način osjećaju korisnima i ravnopravnim članovima našeg društva. Gradonačelnik je ovu prigodu iskoristio kako bi s članovima Udruge dogovorio detalje oko adaptacije kuće koju je Grad Novska kupio za potrebe Udruge. Također je ovim putem najavio kako će članovima koji to žele, omogućiti da u skladu sa svojim potrebama, rade kao konobari na Novljanskom jezeru, što je posebno razveselilo prisutnog Antonija.