Grad NOVSKA Službene stranice

„Općinski sud Kutina stalna služba u Novskoj“ – brže rješavanje sudskih predmeta

„Općinski sud Kutina stalna služba u Novskoj“ – brže rješavanje sudskih predmeta

Nakon reorganizacijom pravosudnog sustava, donošenjem novog Zakona o područjima i sjedištima sudova, dobre vijesti za građane, Općinski sud ponovno je u Novskoj.

Na pročelju zgrade u Staroselskoj ulici 1, postavljena je ploča s nazivom „Republika Hrvatska - Općinski sud Kutina stalna služba u Novskoj“, a radno vrijeme suda je od 7,30 do 15,30 sati.

Informaciju  nam je potvrdila i Lovorka Grahek, sutkinja ovlaštena za obavljanje poslova sudske uprave Općinskog suda Kutina. Doznajemo kako je voditeljica Općinskog suda Kutina stalne službe u Novskoj, sutkinja Ankica Matejaš, a na postupcima rade sutkinje, Ivančica Tomeković i Nada Filipović.

Povratkom suda u Novsku,  na ovaj način doći će do većeg broja rješavanja predmeta, a ovu organizaciju rada suda pozdraviti će i građani jer neće morati za rješavanje svojih predmeta odlaziti izvan Novske. Između ostaloga i za dobivanje potvrde iz evidencije o nekažnjavanju, uvjerenja kojim se potvrđuje da se protiv tražitelja potvrde, pred općinskim i županijskim sudom ne vodi kazneni postupak za kaznena djela.